13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialComerciantii din Petrosani s-au revoltat

Comerciantii din Petrosani s-au revoltat

Mai multi comercianti de produse industriale din Piata Agroindustriala Petrosani s-au razvratit ieri impotriva unei decizii a administratiei publice locale de a amplasa chiar la intrare mai multe mese pentru romii care vand haine second-hand.

Comerciantii spun ca platesc taxe usturatoare, iar in hala unde isi desfasoara activitatea au facut o serie de investitii pe care nu si le pot recupera. Pentru fiecare masa ocupata, achita catre Administratia Pietelor o taxa anuala de 1.800 de lei, la care se adauga celelalte dari catre bugetul local si cel de stat, iar in schimb nu primesc nimic.

 

"Am stat doi ani de zile afara, in fosta locatie, in ploaie, pe frig, pana s-a facut piata de aici. Langa noi au zis ca fac parcare, nu ca muta piata de vechituri. Sigur ne va afecta afacerile, ca stiti cum sunt ei… Trag de oameni, ca le vand mai ieftin si noi nu o sa mai putem vinde nimic. Noi trebuie sa platim la ei toate taxele, ca daca nu, platim cu penalitati", declara Silvia Botea, unul dintre comercianti. seful Pietei Petrosani a incercat sa detensioneze situatia. Oficialul le-a explicat ca situatia este temporara, dar fara succes. "S-a ajuns la aceasta situatie din cauza faptului ca s-au amplasat cateva mese in vecinatatea spatiilor de produse industriale. Exista o compatibilitate intre cele doua produse industriale, e drept diferite, dar de aceeasi factura", a declarat Pristavu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă