De mai bine de doua decenii, Portul Constanta este strajuit de un restaurant bine cunoscut de oricare dintre cei peste 300.000 de locuitori ai urbei tomitane. Terasa Colonadelor este un punct de reper pentru toti dobrogenii si un loc al carui prag l-a calcat aproape toata lumea. Daca, prin absurd, cuiva i-a scapat acest "popas", raul trebuie neaparat si imediat indreptat. Construit pe malul portului in 1983 pe locul unei foste spalatorii, restaurantul a fost in ultimii ani ai regimului comunist doar o simpla terasa publica, unde vara puteai bea o bere rece si servi un mic. Imediat dupa revolutie, terasa s-a aliniat modei nationale, cea a locatiilor in gestiune, pentru ca in 1994, majoritatea actiunilor sale sa fie preluate de actualul proprietar, Nicu Terzi. Localul a devenit obiectul unor investitii financiare masive care au consfintit transformarea sa din gradina de vara intr-un restaurant de clasa. Fostul restaurant al marinarilor a devenit in ultimii ani un adevarat complex turistic, care pana la finalul acestei veri va fi "garnisit" cu un hotel de patru stele si tot atatea niveluri (denumit evident, Colonadelor) si care va avea o capacitate de aproximativ 70 de locuri de cazare. Localul este celebru datorita specialitatilor gastronomice servite aici, cum ar fi mixed-grillul de pastrama, de aproape jumatate de kilogram si care costa numai 20 de lei. Este un local pentru toate buzunarele, pentru ca aici gasesti bere de 30.000 si mici la 15.000 bucata, meniuri "studentesti" de 100.000 lei, dar si "cordon bleu" sau alte inventii gastronomice apreciate in intreaga lume. Platforma betonata de altadata, "impanata" cu mese de tabla si scaune simple de lemn, a disparut, iar pe locul sau se ridica acum patru saloane (cel mai mic are 80 de locuri, cel mai mare 600), o cofetarie cu laboratorul aferent, precum si perena terasa, de 600 de locuri, in continuare invadata de verdeata.