27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCodul portocaliu pe Dunăre şi pe râul Crasna, prelungit până miercuri seară

Codul portocaliu pe Dunăre şi pe râul Crasna, prelungit până miercuri seară

Codul portocaliu de inundaţii pe râul Crasna, în judeţul Satu Mare, şi pe Dunăre, în Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, a fost prelungit până miercuri la ora 20.00, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), informează Mediafax.

INHGA a actualizat, marţi după-amiază, o avertizare anterioară, informând astfel că râul Crasna se află, până miercuri la 20:00, sub cod portocaliu de inundaţii în judeţul Satu Mare, zona aval de Domăneşti.

Tot până miercuri, ora 20.00, se menţine codul galben pe râul Tur – aval Călineşti Oaş (judeţul Satu Mare) şi pe Bega Veche (judetul Timiş).

Aceeaşi avertizare se instituie, începând de miercuri, ora 6:00, pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Crasna şi Barcău din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Bihor.

Tot prin noua avertizare, se menţine codul portocaliu pe Dunăre pe sectorul aval Porţile de Fier – Zimnicea (sector îndiguit aval Gruia) din judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, potrivit INHGA.

Cele mai citite

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă