13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialCOD ROŞU de inundaţii pe râurile Olt, Putna și Râmnicu Sărat. Pericol...

COD ROŞU de inundaţii pe râurile Olt, Putna și Râmnicu Sărat. Pericol de inundaţii în opt localităţi din judeţul Vrancea

UPDATE. Râul Vedea, pe un sectorul din judeţul Olt, va fi sub avertizare cod roşu, joi, până la ora 22.00, Administraţia Bazinală de Apă Argeş atenţionând primăriile locale să monitorizeze punctele critice din zonă şi zonele inundate la viitura din aprilie, informează Mediafax.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea, codul roşu a fost instituit joi, până la ora 22.00, pe râul Vedea, în sectorul SH Buzeşti – SH Văleni, judeţul Olt.

Hidrologii au institut, joi, cod roşu pe râul Putna, pe sectorul Mirceşti, la confluenţa cu râul Siret, în zona sectorului îndiguit Suraia, în opt localităţi din judeţul Vrancea fiind posibile inundaţii din cauza viiturilor.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, în intervalul orar 11,00 — 00,00, având în vedere situația hidrologică actuală generată de propagare a viiturilor din bazinele hidrografice Putna și Râmnicu Sărat, se instituie Cod Roșu de inundații pe râul Putna, pe sectorul Mircești — confluența cu râul Siret zona 'sector îndiguit Suraia', iar în intervalul orar 11,50 — 00,00 se instituie Cod Roșu pe râul Râmnicu Sărat, pe sectorul Puiești-Tătaru — confluența cu râul Siret.

Avertizarea vizează localitățile Mirceștii Vechi, Mirceștii Noi, Biliești, Jorăști, Rădulești, Vânători, Răstoaca, Botirlău, Puiești, Ciorăști, Mihălceni, Mărtinești, Tătăranu, Slobozia-Botești, Râmniceni, Tătaru, Belciugele și Măicănești.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza hidrologică.

Informarea a fost transmisă, deja, către: Dispeceratul Central 'Apele Române', Dispeceratul A.B.A Siret, Dispeceratul A.B.A Buzău-Ialomița, S.G.A Vrancea, C.J.S.U Vrancea și C.J.S.U Buzău.

 
 
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă