14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCNH plateste publicitate in ziare care nu mai exista

CNH plateste publicitate in ziare care nu mai exista

Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani, unul dintre principalii datornici catre bugetul de stat, a cheltuit doar de la inceputul acestui an peste 33.000 de lei pentru "publicitate si abonamente".
In cea mai mare parte, banii au mers catre entitati care nu mai exista sau care au o raspandire extrem de redusa. De exemplu, CNH a platit un contract incheiat cu cotidianul Matinal, care a apartinut liderului PSD Petrosani, Haralambie Vochitoiu, dar care si-a incetat aparitia de cateva saptamani bune.

Prin cele doua firme care l-au editat, Matinal a inghitit de la CNH aproape 6.391 de lei pentru publicitate. Contactat in legatura cu aceasta afacere, Vochitoiu a preferat sa declare sec doar: "Nu comentez. Nu stiu. Nu comentez". Cea mai mare suma din banii cheltuiti pe publicitate a mers catre o persoana fizica ce editeaza o revista 100% tehnica. Astfel, conducerea CNH a contractat abonamente in valoare de 9.000 de lei la "Revista Minelor", editata de P.F. Biro.
Numarul de abonamente este aproape egal cu cel al angajatilor pe care ii mai are compania controlata de statul roman. Un alt abonat serios la banii companiei miniere din Petrosani a fost si TVP Media, firma condusa de Catalin Docea, un jurnalist cunoscut ca simpatizant al formatiunii politice din care face parte si directorul CNH, Daniel Surulescu. De precizat ca reprezentantii CNH nu incheie contracte ferme de publicitate sau reclama cu publicatiile respective, iar "anunturile" se dau pe baza de comanda scrisa.

 

De fapt, in paginile publicatiilor care au beneficiat de fonduri din partea CNH Petrosani, in majoritate saptamanale editate in Valea Jiului, se regasesc mai ales articole laudative la adresa directorului general Daniel Surulescu si a activitatii desfasurate de el in fruntea administratiei miniere.
Reprezentantii CNH sustin ca ii ajuta foarte mult anunturile aparute in paginile presei, precum si abonamentele. "O parte dintre anunturile date pe baza de comanda sunt cele obligatorii, prevazute de lege, cum ar fi anunturile referitoare la organizarea unor licitatii. Cat priveste abonamentele, sigur ca ne ajuta, ca doar nu traim in pustiu", au precizat reprezentantii serviciului de legatura cu comunitatea din cadrul CNH.

» Datorii
CNH are datorii de peste 2,9 miliarde lei catre bugetul de stat. Din aceasta suma, majorarile si penalitatile reprezinta 2,01 miliarde de lei. In plus, compania beneficiaza de ajutoare de stat, pentru perioada 2007-2010, in valoare de 1,29 miliarde lei, subventii aprobate de Comisia Europeana. Din cauza datoriilor, conturile CNH au fost blocate prin declansarea procedurii de executare silita de catre ANAF si doar interventia Ministerului Economiei si Finantelor a stopat executarea silita a CNH pe o perioada de 6 luni.

Cele mai citite

Crimă oribilă în București: a fost ucis cu o sapă. Cadavrul a fost găsit după mai multe zile

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv, pentru uciderea unui bărbat, de 34 de ani, într-un imobil abandonat din...

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...

Ratele la creditele în lei vor crește din octombrie, pe fondul majorării IRCC

Ratele la creditele în lei contractate după 2019 vor înregistra o creștere începând din luna octombrie, ca urmare a majorării Indicelui de Referință pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă