7.5 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialClujul, vitrina de lux a PD

Clujul, vitrina de lux a PD

Orasul Cluj este pe cale sa dobandeasca un statut asemanator cu cel al fostei Republici Democrate Germane din lagarul socialist. Administratia instalata dupa alegerile din iunie 2004, condusa de presedintele PD, Emil Boc, a reusit sa transforme municipiul intr-un adevarat magnet pentru investitiile publice.
Practic, doar in 2005 bugetul de stat a pompat in oras mai multi bani decat in toti cei 12 ani ai mandatelor lui Gheorghe Funar. Iar acest lucru se vede deja in infrastructura. Cladirile din zona centrala au inceput sa fie renovate, strazile au intrat in cel mai mare program de modernizare din istoria milenara a Clujului, regia de transport in comun a primit zeci de autobuze si de troleibuze noi, iar pensionarii pot calatori gratis.
Dincolo de faptul ca unele dintre aceste proiecte au fost concepute de Gheorghe Funar, Emil Boc a inceput sa contabilizeze punctele de imagine aferente acestor reusite. Si asta, pe buna dreptate, pentru ca actualul primar a reusit sa duca la bun sfarsit toate aceste proiecte.
Nu doar Emil Boc va beneficia de imaginea buna, ci tot Partidul Democrat. In timp ce liderul PNL, Calin Popescu-Tariceanu, isi erodeaza imaginea in conflictul perpetuu cu presedintele Traian Basescu, Boc isi pastreaza la Cluj toate atuurile. La viitoarele alegeri, electorii de dreapta vor avea de ales intre un lider liberal certaret, aflat in permanenta disputa cu presedintele tarii, si un lider al PD care va avea tot dreptul sa pozeze intr-unul dintre cei mai gospodari din tara.
Mai mult, Emil Boc isi dozeaza savant interventiile televizate, astfel incat sa apara suficient de des incat lumea sa nu uite de el, dar suficient de rar incat sa evite plictiseala alegatorilor ori supraexpunerea mediatica de tip Adrian Nastase.
Mai mult, daca performantele administratiei clujene se vor afla in capul listei, ceilalti primari PD vor urma la rand ca sa isi expuna realizarile. Probabil ca, in conditiile in care Clujul va ocupa locul central din vitrina de lux a Partidului Democrat, nerealizarile primarului din Targu-Mures, Dorin Florea, ori cele ale primarului din Arad, Gheorghe Falca, vor trece mai putin observate decat lista cu promisiunile indeplinite.
Cu o astfel de strategie, PD are toate sansele sa isi sporeasca procentele obtinute la alegerile de acum doi ani si jumatate.

Cele mai citite

Adolescent cercetat pentru că a tras cu arma în Sectorul 5 al Bucureștiului

Un adolescent în vârstă de 15 ani este cercetat de polițiști după ce a apărut un videoclip pe o platformă online, în care se...

Hamas va fi condus temporar de un comitet aflat în Qatar

Hamas, al cărui lider Yahya Sinwar a fost ucis de armata israeliană, va fi condus temporar de un comitet cu sediul în Qatar, înainte...

Casa Albă: Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova

Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a "lucrat energic" în acest sens, a reacţionat luni un purtător de...
Ultima oră
Pe aceeași temă