16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialClujul îmbracă haină festivă

Clujul îmbracă haină festivă

Prima ediţie a zilelor municipiului Cluj-Napoca va reuni sub cupola artelor şi a divertismentului
cele mai importante instituţii de profil, ONG-uri şi artişti liber-profesionişti.

 

Timp de opt zile, între 27 mai şi 3 iunie, oraşul va fi animat de concerte, expoziţii, concursuri, spectacole în stradă, recitaluri gastronomice la Cantina Primăriei, Memo 10, manifestări sportive şi proiecţii de film. Prima zi, după deschiderea oficială a evenimentului, va fi dedicată sectorului de educaţie-cercetare. Timp de o săptămână, pe strada Mihail Kogălniceanu va avea loc Târgul Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni, târg ce se va deschide la ora 12.00. Sub genericul „Promenada cărţilor”, vor avea loc o serie de evenimente dedicate iubitorilor de carte, scriitorilor şi editurilor. „Aici vor fi amplasate standuri de carte, vor avea loc lansări de carte, expoziţii pe tot parcursul săptămânii. Tot aici vor avea loc recitaluri de poezie susţinute de poeţi clujeni, dezbateri, dialoguri cu cititorii”, spun organizatorii evenimentului.

Recital de imagini fotografice

În cadrul Zilelor Clujului, va avea loc Festivalul Internaţional de Artă Fotografică-Foto Fest România, cel mai mare eveniment fotografic din Cluj-Napoca şi primul festival de acest gen din ţară. „Ideea a pornit de la fotografia văzută ca o modalitate de comunicare, accesibilă tuturor. Clujul este un oraş cultural, pe care dorim să-l valorificăm din punct de vedere vizual, prin fotografie”, spun organizatorii evenimentului. Timp de o săptămână, pasionaţii de fotografie, amatori şi profesionişti, au posibilitatea de a se întâlni într-un cadru organizat şi de a interacţiona. Pe parcursul festivalului, vor avea loc zeci de expoziţii foto, workshopuri şi prezentări de fotografie, concursuri foto cu premii, mese rotunde, proiecţii, târg de fotografie, lansări de cărţi din domeniul fotografiei, lansări de mărci de echipament foto, petreceri şi multe alte surprize. Vineri, de la ora 19.15, pe Bulevardul Eroilor va avea loc cea mai mare expoziţie de fotografie mobilă din Cluj-Napoca, timp de 20 minute. Expoziţia PHOTOsharp România va fi expusă în Bastionul Croitorilor. „Fiind compusă din lucrări deosebite, apreciate de comunitatea PHOTOsharp şi purtând semnătura unor fotografi de cotaţie naţională şi internaţională, vernisajul acesteia va avea loc în data de 28 mai”, spun organizatorii.

Festin culinar internaţional

Zilele Clujului vor invada papilele gustative ale participanţilor cu preparate culinare din diferite colţuri ale lumii. Prima zi este dedicată bucătăriei ungureşti, apoi vor urma mâncărurile indiene, coreene, japoneze, italiene, olandeze şi în ultima zi delicatesele franţuzeşti. Festivalul culinar internaţional va avea loc la restaurantul Primăriei, Memo 10. Sâmbătă, bloggerii clujeni vor încerca să intre în Cartea Recordurilor şi vor prepara cea mai mare frigăruie. Evenimentul va avea loc pe strada Kogălniceanu, de la ora 17.00.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă