12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialClujenii, storsi de puteri in Turcia

Clujenii, storsi de puteri in Turcia

– Fotbalistii CFR-ului sunt supusi la cate trei antrenamente pe zi si au cate o sedinta de pregatire, chiar si inaintea meciurilor amicale.

Odata cu reluarea pregatirilor pentru returul acestui sezon, majoritatea fotbalistilor echipelor din Liga I au strambat serios din nas. Asta, deoarece in timpul cantonamentelor din timpul iernii ei isi urasc cel mai mult meseria. Chiar daca vremurile in care alergau timp de doua saptamani prin zapada si frig la munte au cam disparut, totusi nici aceasta perioada, in care se pregatesc in tari mai calde, nu este chiar usoara. Din ultima categorie face parte si CFR Cluj, echipa care are de aparat o cupa si un titlu de campioana cucerite sezonul trecut. Dusan Uhrin Jr. si Ales Jindra si-au luat in serios treaba la echipa campioana si nu fac nici un compromis in cantonamentul din Antalya. Cehii au comandat cate trei antrenamente in fiecare zi, astfel ca nu e de mirare ca Dubarbier si compania cad lati in fiecare seara. Chiar dupa micul dejun clujenii "sunt invitati" pe terenurile de pregatire, aflate langa hotelul in care stau, acolo unde se mai intorc de inca doua ori pe timpul unei zile. Majoritatea sedintelor se bazeaza pe re-zistenta si viteza, iar alb-visiniii sunt supusi la diferite teste care ii vor ajuta pe membrii staff-ului tehnic sa se puna la curent cu potentialul fizic la fiecare jucator in parte. De parca asta nu ar fi de ajuns, feroviarii sunt nevoiti sa faca un antrenament de aproximativ 90 de minute chiar si in ziua in care au de disputat meciuri amicale.

 

Asa s-a intamplat si duminica, atunci cand ardelenii au invins pe Dnepr Dnepropetrovsk, cu 1-0. Sambata, CFR-ul va evolua in al doilea amical din acest cantonament, impotriva chinezilor de la FC Shanghai Shenhua, iar de dimineata Stancioiu si colegii lui stiu ca vor avea de tras pentru o sedinta de pregatire. "Chiar daca sunt trei pe zi ele decurg foarte bine pentru ca jucatorii sunt profesionisti si stiu ca doar printr-o buna pregatire au sanse la primul loc in campionat. Este normal ca in aceasta perioada sa fie putin mai greu, insa pe viitor accentul se va pune mai mult pe tactica decat pe aspectul fizic si va fi mai bine", a declarat presedintele Iuliu Muresan, aflat si el in Turcia.

PREGATIRE
Chinul feroviarilor va mai dura pana la finalul saptamanii viitoare. In aceasta perioada, pe langa meciul cu FC Shanghai, CFR-ul va mai disputa inca doua amicale. Pe 27 ianuarie ardelenii vor da piept cu sarbii de la Partizan Belgrad, in cel mai important test din acest cantonament, iar in 29 ianuarie, cu doar o zi inainte de intoarcerea la Cluj, CFR-ul va intalni pe Slovan Bratislava. Campionii vor sta cinci zile acasa, pentru ca pe 5 februarie se vor reintoarce in Antalya, pentru ultimul cantonament al iernii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă