16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCluj Arena este gata

Cluj Arena este gata

Al doilea stadion ca importanţă din România va fi inaugurat oficial sâmbătă, după doi ani, două luni, două săptămâni şi două zile de la debutul construcţiei.

 

România va beneficia la sfârşitul acestei săptămâni şi de al doilea stadion la categoria „Elite”, odată cu inaugurarea Cluj Arena. Stadionul clujean îşi va deschide oficial porţile sâmbătă pentru toţi cei interesaţi să vadă una dintre cele mai spectaculoase construcţii din Transilvania. Pentru început, va fi făcută o inaugurare oficială la ora 11:00, acolo unde sunt aşteptaţi să taie panglica mai mulţi oameni din fotbalul românesc, dar şi primarul Clujului, Sorin Apostu, precum şi premierul Emil Boc. Mai apoi, de la ora 14:00 şi până la miezul nopţii, porţile arenei vor fi deschise publicului larg, care va putea vizita fiecare centimetru pătrat al arenei.

În acest timp, spectatorii pot urmări pe noul gazon şi câteva meciuri de copii şi juniori, dar pot participa şi la anumite concursuri şi tombole unde vor putea fi câştigate bilete la meciul „U” Cluj-Kuban Krasnodar, dar şi la concertele din 8 şi 9 octombrie. De asemenea, pe cele două tabele de marcaj ale stadionului vor rula imagini de la construcţia stadionului, iar la punctele special amenajate vor putea fi achiziţionate diferite materiale promoţionale oferite de către organizatori. „Îi aşteptăm pe clujeni în număr cât mai mare. Sper ca vremea să fie îngăduitoare cu noi, iar cei care vor vizita Cluj Arena să se bucure de momentul finalizării acestui frumos obiectiv care, cu începere de la 1 octombrie, va intra în patrimoniul tuturor clujenilor, devenind o adevărată carte de vizită pentru comunitatea noastră”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Doi ani, două luni, două săptămâni…

Din 2 octombrie se vor face pregătirile pentru concertele cu Scorpions şi Smokie, ce vor avea loc în 8 şi 9 octombrie, evenimente în urma cărora gazonul nu va avea de suferit. Cel puţin asta a promis Tişe, care a şi testat calitatea acestuia la celebrele, deja, miuţe pe care le-a făcut alături de constructori pe Cluj Arena. „Gazonul va fi acoperit şi, oricum, o să avem o garanţie a acestuia. Dacă nu va rezista va fi montat repede înapoi, dar am primit asigurări din partea firmei care l-a montat că nu o să fie probleme cu el”, a mai spus oficialul Consiliului Judeţean. În 11 octombrie, echipa pentru care, în principal, acest stadion a fost ridicat, Universitatea Cluj, va întâlni pe Kuban Krasnodar în ceea ce se va numi meciul de inaugurare a Cluj Arena, iar după doar câteva zile, în 15 octombrie, se va disputa şi primul meci oficial pe acest stadion, „U” Cluj – FC Braşov. Interesant este că noul stadion al judeţului va fi inaugurat după exact doi ani, două luni, două săptămâni şi două zile. Pe 15 iulie 2009, Alin Tişe turna primul cancioc de ciment la fundaţia viitorului stadion, iar pe 1 octombrie 2011, după exact termenul menţionat mai sus, acelaşi Tişe va tăia panglica celei mai importante construcţii făcute în Cluj sub mandatul său. „Stadionul a fost construit într-un timp record, să nu uităm că am prins două ierni, deci şase luni nu am putut lucra”, s-a lăudat şeful CJ Cluj, care a alocat pentru contrucţia arenei 35 de milioane de euro fără TVA.  Text Box:  

Magazine şi pistă indoor

Cluj Arena va avea o capacitate de 30.001 locuri, toate acoperite, iar în interior vor exista diferite magazine unde vor fi comercializate atât alimente, cât şi articole vestimentare. De asemenea, sub tribuna a doua va exista şi o pistă de atletism indoor, unicat în România, acolo unde vor putea fi organizate diferite întreceri. Cluj Arena va avea şi o parcare subterană de 303 locuri, dar va dispune şi de cea mai puternică instalaţie de nocturnă din ţară.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă