Clătitele sunt printre cele mai comune și clasice preparate în materie de deserturi, dar acestea se pot mânca și ca aperitiv sau fel principal, dacă le umpli cu alt fel de ingrediente care să nu fie dulci.
Pentru astăzi îți propunem niște clătite cu șuncă și brânză care să iasă din nota clasică de clătite cu gem sau ciocolată.
Ce ai nevoie? (Pentru 4 porții)
Pentru aluatul de clătite:
2 ouă
250 grame de făină
100 ml apă minerală (ca să fie mai fragede)
250 ml lapte
Ulei
Un praf de sare
Pentru umplutură:
5 felii de șuncă slabă
200 grame de cașcaval
1 cutie de smântâna
50 grame unt
Sare
Piper
Ulei
1 ceapă
În primul rând începi să faci clătitele, după rețeta tradițională. Într-un bol bați ouăle, împreună cu apa minerală, făina și laptele, iar când compoziția devine omogenă, poți începe să le prăjești într-o tigaie cu fund subțire.
După ce ai făcut clătitele, vei tăia șunca în cubulețe foarte mici, vei mărunți ceapa și vei rade cașcavalul. Pe toate acestea le vei pune la călit pentru aproximativ 2 minute, într-o tigaie. Deasupra presari și niște piper și sare.
După ce s-au rumenit, scoți compoziția și cu o lingură umpli fiecare clătită în parte. Le rulezi și în continuare pregătești o tavă pe care o ungi cu unt și așezi clătitele una lângă cealaltă. Ca să se lege mai bine, te poți folosi de niște scobitori cu care să le "închei”.
Pentru un aspect mai interesant, poți unge clătitele cu unt și deasupra să presari niște cașcaval ras și șunca ce ți-a rămas. Clătitele le vei lăsa la cuptor pentru aproximativ 10 minute, pentru ca aluatul și compoziția să se îmbine împreună. Când sunt gata, le poți servi cu smântână sau fără (în funcție de cum dorești). Poftă bună!