Doriţi un interior de înaltă ţinută, elegant şi bogat decorat? Cum realizaţi această ambientare, de unde vă inspiraţi, cine vă dă soluţiile, de unde procuraţi obiectele?
Până în urmă cu ceva timp, licitaţiile de opere de artă erau frecventate în cea mai mare parte de colecţionari şi investitori, mai cu seamă datorită faptului că plasamentele în opere de artă se dovedesc a fi dintre cele mai rentabile, inclusiv pe timp de criză. În prezent, aceste licitaţii şi-au extins mult sfera, în special spre accesorii, decoraţiuni pentru casă şi mic mobilier, devenind atractive şi pentru un public interesat de ambientarea şi decorarea locuinţei cu obiecte valoroase şi rare
Un exemplu elocvent în această privinţă îl constituie Casa de Licitaţii Goldart Ghildush care, în afară de faptul că organizează licitaţii specializate de obiecte de decor, oferă şi un avantaj deloc de neglijat: expoziţiile premergătoare licitaţiilor, precum şi licitaţiile în sine se desfăşoară într-o splendidă vilă interbelică în stil neo-românesc, modernizată, cu influenţe Art Deco, un spaţiu luminos şi primitor, cu parfum de epocă, proiectată de arhitectul Petre Antonescu şi situată în centrul Bucureştiului – intrarea I. L. Caragiale, nr. 1. Fostă reşedinţa a primarului Bucureştiului, Matei Gheorghe Corbescu, imobilul asigură cadrul perfect pentru a demonstra cum poate arăta un interior plin de stil, aristocratic, modern sau clasic.
În acest scop, experţii Casei operează de fiecare dată o riguroasă selecţie de obiecte de artă decorativă şi plastică, menită să satisfacă gusturile celor care vor să-şi înfrumuseţeze căminul.
De la rafinata sticlărie Art Nouveau, faianţă şi porţelan interbelic, până la argintărie europeană şi mici piese insolite de podoabă, obiectele ornamentale pot constitui „deliciul“ oricărui ambient modern. În galeria foto sunt câteva exemple în acest sens, inclusiv cu picturi în ulei realizate de pictori consacraţi. Este de menţionat că parte din aceste piese se regăsesc în magazinul care funcţionează zilnic în cadrul Casei Goldart la adresa menţionată.
Maeştrii incontestabili ai artei româneşti figurează, de asemenea, cu lucrări dintre cele mai atractive şi de diferite genuri: peisaje, compoziţii cu personaje şi portrete, artă contemporană, statui, precum şi icoane dedicate „colţului sufletesc“ al casei.
Având la dispoziţie astfel de soluţii, se poate realiza ambientarea întregului spaţiu, a unor funcţiuni/„colţuri” speciale (romantic, de citit, de relaxare etc.) şi totodată se poate crea un decor festiv pentru un eveniment special. De asemenea, trebuie precizat că nu este obligatoriu ca obiectele folosite să fie foarte scumpe.
În fotografia care înfăţişează decorul cu scara interioară se pot distinge atât numeroase obiecte de artă contemporană realizate de tinerii designeri de obiect de la Dizainăr cât şi piese clasice: un ulei pe pânză semnat de Virgiliu Demetrescu Duval, intitulat Delta Dunării, precum şi o măsuță etajeră Ludovic XVI din lemn aurit având platoul rotund cu blat de marmură, centura cu ghirlandă sculptată, patru picioare canelate unite prin traverse și decor sculptat cu elemente florale, sfârşit sec. XIX.
Mai multe informaţii cele mai noi tendinţe privind decorările elegante şi amenajările premium găsiţi în revista Căminul, ediţia de iarnă.