30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialClariden Leu, cel mai vechi nume din industria elveţiană de private banking,...

Clariden Leu, cel mai vechi nume din industria elveţiană de private banking, este pe cale să dispară

Credit Suisse a anunţat marţi că va integra complet în grup cea mai veche bancă privată din Elveţia, Clariden Leu, concediind 550 de angajaţi pentru a obţine economii de 200 milioane franci elveţieni pe an, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Fondată în 1755 la Zurich, Clariden Leu este cea mai veche instituţie de private banking din Elveţia şi totodată una dintre cele mai mari, după ce a absorbit în 2007 celelalte bănci private independente ale Credit Suisse.

Clariden Leu, care a funcţionat până acum ca bancă independentă deţinută de Credit Suisse, are 15 sucursale în întreaga lume şi 1.770 de angajaţi, care administrează active de 94 miliarde franci elveţieni.

Credit Suisse a arătat că măsura face parte dintr-un plan anunţat recent care vizează creşterea contribuţiei diviziei de private banking la profitul înainte de taxe al grupului cu 800 milioane franci până în 2014.

Un reprezentant al grupului a precizat că integrarea presupune renunţarea la 550 de angajaţi ai ambelor instituţii, însă disponibilizările fac parte din reducerea de personal cu 1.500 de posturi anunţată pe 1 noiembrie.

Moody’s a anunţat luni că a plasat sub evaluare ratingul Aa1 al Credit Suisse, cu perspectivă negativă.

Credit Suisse l-a numit pe Hanspeter Kurzmeyer, până acum şeful diviziei de servicii bancare private din Elveţia, ca director general al noii divizii de private banking şi responsabil de proiectul de integrare, care ar trebui finalizat până la sfârşitul anului viitor.

Industria elveţiană de private banking are nevoie disperată de consolidare, pe fondul creşterii costurilor şi scăderii veniturilor, situaţie agravată semnificativ de iminenta dispariţie a secretului bancar, principalul atu al instituţiilor financiare elveţiene în raport cu băncile din alte ţări.

Credit Suisse şi Clariden Leu au început recent să-şi anunţe clienţii americani suspectaţi de evaziune fiscală că datele privind conturile lor vor fi cedate guvernului elveţian şi autorităţilor SUA, în cadrul unei investigaţii privind plata taxelor pe veniturile plasate în străinătate.

Cele mai citite

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă