17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialCladire de 20 de etaje in loc de 14, langa Autogara Militari

Cladire de 20 de etaje in loc de 14, langa Autogara Militari

» Mai multe avize s-au dat pentru ridicarea unui imobil cu 30 de etaje, in timp ce PUZ prevede doar 14, iar dezvoltatorul vrea 20.
» Proiectul a fost supus dezbaterii publice, inainte de a fi trimis spre  aprobare la CGMB.

Un proiect cel putin ciudat a fost afisat spre dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei si se refera la construirea unei cladiri a carei inaltime variaza in functie de avizul dat de fiecare institutie. In timp ce dezvoltatorul a cerut 20 de etaje, Planul Urbanistic Zonal Coordonator Sector 6 prevede o inaltime maxima admisa de 14 etaje in acea zona, iar Ministerul Dezvoltarii a semnat pentru un imobil de 30 de etaje. In plus, CUT (coeficientul de utilizare a terenului, care exprima raportul dintre suprafata construita desfasurata a tuturor nivelurilor si suprafata terenului) sare de la 3, cat prevad reglementarile in vigoare, la 5,5. Dupa ce se va incheia faza de dezbatere publica, in luna aprilie, proiectul va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Cine da mai mult?
In 2005 s-a stabilit prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca pe terenul de pe Bd. Iuliu Maniu nr. 141 se pot construi cladiri cu cel mult 14 etaje. In 2007, cel care dorea sa ridice acolo mai multe imobile a cerut primariei sa-i aprobe o inaltime maxima de 20 etaje. Blocurile urmau sa aiba destinatia de birouri, servicii, comert, hotel si locuire. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor i-a dat unda verde pentru a construi pana la 30 de etaje, sub semnatura fostului director general din minister si actualului arhitect-sef al Capitalei, Gh. Patrascu. Avizul Comisiei Tehnice de Circulatie a fost dat insa pentru o inaltime de doar 13 etaje, in timp ce Comisia Tehnica de Urbanism a fost de acord cu 20 de etaje. Acest din urma aviz este semnat tot de Gh. Patrascu, de data aceasta in calitatea sa de arhitect-sef al Bucurestiului.

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului a decis ca PUZ pentru Bd. Iuliu Maniu nr. 141 sa fie supus procedurii de adoptare fara aviz de mediu. Specialistii de la mediu mentioneaza ridicarea unor imobile de pana la 30 de etaje, cu pastrarea unui procent de 30% din suprafata totala a terenului pentru spatii verzi.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă