18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCJAS Constanta – institutia cu trei directori

CJAS Constanta – institutia cu trei directori

»  Ape tulburi la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta, dupa ce saptamana trecuta seful institutiei, Liviu Mocanu, a primit ordin de revocare a mandatului.

»  In prezent, conducerea CJAS este asigurata de presedintele cu delegatie, dr. Nicolae Belu, numai ca pentru fotoliul de sef al institutiei se dau lupte crancene.

Directorul casei judetene de Asigurari de Sanatate Constanta, Liviu Mocanu, a intrat in concediu medical, de pe 21 pana pe 27 octombrie, dar perioada a fost prelungita pana pe 31 octombrie. Delegatia pentru conducerea institu-tiei pe perioada concediului medical al lui Mocanu, a fost acordata dr. Nicolae Belu. "Am fost informati de concediu printr-un certificat medical pe care il vom transmite la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru a lua la cunostinta de posibilitatea prelungirii ordinului 932/2009, cu referire la numirea cu delegatie", a declarat dr. Nicolae Belu, presedintele interimar al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta. Tot saptamana trecuta, coincidenta, au intervenit anumite modificari la CJAS, in sensul ca a fost creat, prin ordin al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, un post de expert gradul I. Zilele acestea, mai multe persoane, de la diverse institutii, au depus dosare pentru ocuparea acestui post. Printre acestea, se afla si dr. Ionut Cealera, vicepresedinte al Organizatiei Municipale PDL Constanta.

 

Cu o experienta de peste 18 ani in domeniul sanitar, dr. Cealera tinteste functia de presedinte al CJAS, fara a sti ca PDL il propune si il sustine pentru functia de manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta. "In toamna anului 2008, am avut o discutie cu presedintele Mircea Banias, care m-a asigurat de tot sprijinul pentru ocuparea pozitiei de presedinte al Casei de Asigurari de Sanatate. Acum mi-am depus dosar pentru postul de expert gradul I, insa vom vedea mai departe ce se va intampla", ne-a declarat dr. Cealera. Medicul nu stie ca este sustinut pentru sefia SCJU, insa nici presedintele PDL nu stie ca Cealera si-a depus dosarul la Casa de Asigurari. "Cred ca s-a creat o confuzie. Cealera este sustinut pentru Spitalul Judetean, iar pentru Casa de Asigurari de Sanatate il sprijinim pe Daniel Learciu", a precizat Banias.

 

Cat despre necesitatea unui nou post la Casa de Asigurari de Sanatate, Liviu Mocanu ne-a declarat: "Postul de expert de gradul I? Nu stiu daca era necesar, insa daca CNAS l-a infiintat…". Liviu Mocanu, directo-rul aflat in concediu, a declarat ca dupa finalizarea perioadei de concediu medical se va intoarce la Morga: "Am dat trei examene la Casa de Asigurari de Sanatate, mi-a ajuns! Sa vina altii acum, eu ma intorc la Morga!". Goana dupa functii la institutia constanteana nu s-a incheiat, pretendentii facandu-si drum saptamanal la institutia ravnita pentru a vedea cum stau lucrurile.
Astfel de cazuri, in care mai multi candidati pretind acelasi post de conducere, nu sunt singulare in peisajul constantean. Unul dintre exemple este Directia Apelor Dobrogea Litoral, unde actualul director este in concediu medical, iar mai multe nume sunt vehiculate pentru preluarea postului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă