Au trecut trei luni și jumătate de când DNA a întrebat oficial consilierii județeni din Constanța dacă se constituie parte civilă în procesul intentat președintelui instituției, Nicușor Constantinescu, și unor angajați. Ieri, consilierii au votat propunerea vicepreședintelui CJC cu atribuții de președinte, Cristinel Dragomir, de a nu se constitui parte civilă, deocamdată.
”Propunerea mea este să așteptăm să vedem rezultatul procesului. Vedem cât este, dacă este vorba de vreo pagubă, și imediat după hotărârea definitivă care va fi, noi, Consiliul Județean, să ne constituim parte civilă, să introducem acțiune la instanța civilă pentru recuperarea prejudiciului”, a precizat acesta.
Dragomir a subliniat că nu este o hotărâre de Consiliul, ci un acord. Decizia a fost aprobată în unanimitate de consilierii locali din toate partidele. Hotărârea de azi este diferită de cea de la mijlocul săptămânii, când conducerea CJC anunța că dorește să angajeze un expert independent pentru a stabili prejudiciul.
Reamintim că Nicuşor Constantinescu e trimis în judecată în trei dosare. În speța prezentată este cercetat alături de alte 18 persoane fizice şi juridice. Ministerul Finanţelor Publice s-a constituit parte civilă în cauză, cu suma de 1.269.486,85 de lei, raportat la prejudiciul adus statului. Procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor Ruxandra Luminiţa Darie, Florin Georgel Onescu, Ionuţ Țiţimeaua, Lucian Simion, Victor Aurelian Coman, Costică Zelcă, Tudorel Pârvu şi Titi Cenuşă. În sarcina lui Nicușor Constantinescu s-au reţinut infracţiunile concurente de abuz în serviciu în formă continuată (şase infracţiuni), spălarea banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.