15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCJ Cluj, două proiecte sociale pentru finanţare POR

CJ Cluj, două proiecte sociale pentru finanţare POR

Consiliul Judeţean Cluj a depus la Organismul Intermediar – Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, documentaţiile pentru două proiecte cu caracter social.

Modernizarea şi dotarea casei de tip familial „Neghiniţa”, din Floreşti, este primul proiect care necesită finanţare, iar obiectivul acestuia este creşterea calităţii vieţii copiilor separaţi temporar sau definitiv de părinţii lor, precum şi crearea de noi locuri de muncă prin creşterea calităţii serviciilor sociale.

De asemenea, proiectul modernizarea şi dotarea centrului maternal „Luminiţa”, din Cluj are drept obiectiv creşterea calităţii serviciilor oferite mamei şi copilului, femeilor gravide aflate în situaţie de risc şi mamelor singure cu copii nou născuţi cu risc de abandon.

Finanţare POR

Aceste lucruri ar trebui făcute prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite acestora, în contextul unei politici active care are rolul de a preveni abandonul copilului şi promovarea alternativelor la instituţionalizare a copilului. Aceste proiecte sociale ar trebui să obţină finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”.

„Promovarea proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii serviciilor sociale judeţene – reabilitarea şi modernizarea unor clădiri existente – propuse în PID Cluj-Napoca, va contribui la îmbunătăţirea mediului social pentru grupurile ţintă vizate, copii şi persoane adulte cu dizabilităţi sau handicap, tineri care urmează să părăsească sistemul de protecţie şi aparţinătorilor acestora şi, nu în ultimul rând, întregii comunităţi, dar şi la îmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale prin angajarea de personal specializat” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă