Ciupercile gratinate sunt o idee excelentă pentru un prânz delicios sau pentru o masă festivă. Ciupercile sunt bogate în proteine, vitamine şi fibre. Gătite în orice formă, sunt gustoase şi hrănitoare. Sunt uşor de gătit şi de găsit, aşadar nu ezita să faci combinaţii de reţete pe bază de ciuperci.
Pentru ciupercile gratinate ai nevoie de:
300 de grame de ciuperci champignon
Smântână
1 lingură de unt
Brânză de burduf
Condimente
Mod de preparare:
Se spală ciupercile şi se taie felii. Nu trebuie neapărat să le cureţi de coajă deoarece conţin o mare sursă de antioxidanţi. Într-o tigaie încinsă cu unt, se rumenesc uşor şi se condimentează.
Separat, se adaugă smântâna la foc mic, până se transformă într-o pastă. În acest sos, se adaugă ciupercile rumenite şi se ia tigaia de pe foc.
Se unge un vas de ceramică cu unt. Se adaugă ciupercile în vasul de ceramică şi se presară cu brânză de burduf din belşug. În cazul în care nu aveţi brânză de burduf, o puteţi înlocui cu alte tipuri de brânză.
Se bagă la cuptor, aproximativ 20 de minute, până se rumeneşte brânza după care se se serveşte preparatul cald.
Este o mâncare care se face foarte repede şi cu puţin efort. Este un preparat delicios şi se poate servi alături de pâine prajită. Dacă ne gândim la beneficiile pe care le aduc ciupercile sănătăţii noastre, atunci avem o combinaţie perfectă în farfurie.
Dacă dispuneţi de un grătar, puteţi încerca o variantă mai simplă a acestei reţete. Curăţaţi ciupercile de codiţe şi umpleţi-le cu brânză. Se pun pe grătar şi se lasă până s-a rumenit brânza. Ca şi ciupercile gratinate, se fac foarte repede şi sunt foarte saţioase. Sunt o opţiune excelentă pentru cei care preferă un meniu vegetarian.