21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCircuitul de motociclism prinde viteza la Arad

Circuitul de motociclism prinde viteza la Arad

Autoritatile aradene au fost nevoite sa renunte la ideea construirii unui circuit de Formula 1 in comuna Sistarovat, dupa ce si-au dat seama ca nu exista fonduri disponibile pentru acest obiectiv. Potrivit subprefectului Levente Horvath, in aceasta localitate se va realiza totusi un circuit de motociclism, care are sustinerea mai multor investitori privati, dar si a Directiei Nationale de Tineret si Sport.
In plus, proiectul a primit si alte conotatii, iar in noua formula ar putea beneficia de sprijin si de la Guvern si de la Uniunea Europeana. Obiectivul fixat pentru Sistarovat include, dupa noile modificari, pe langa pista de motociclism, si un parc de distractii, unul industrial, precum si o zona rezidentiala.
Investitia va fi realizata in parteneriat public-privat, iar la aceasta vor participa Consiliul Judetean Arad, Primaria Sistarovat, CJ Timis si societatea „Price Waterhouse Coopers”, precum si proiectantul societatii de arhitectura pentru sport „HOK”, in persoana lui Clyde Bowen. Arhitectii lucreaza deja la studiul de prefezabilitate pentru pista de motociclism si celelalte obiective care se vor realiza in localitate.
„Am putea merge pe atragerea de fonduri structurale, chiar impartind investitia in mai multe proiecte mai mici. Directia de Sport ar putea face lobby pentru pista de motociclism, iar pentru celelalte proiecte ar putea interveni autoritatile din cele doua judete. Impactul ar fi mult mai mare, chiar si pentru celelalte judete din aceasta zona. Cand va fi gata studiul, putem merge si la Guvern cu proiecte mult mai detaliate, pentru a solicita sustinere”, a spus subprefectul Horvath.
Proiectul, in valoare de aproximativ 3 milioane de euro, a fost regandit astfel incat sa includa o zona rezidentiala si un parc industrial. Ideea construirii in judetul Arad a unui circuit de viteza, pretabil la monoposturi, ii apartine omului de afaceri Cristian Muresan, patronul „Las Vegas Racing Team”, care este si presedintele Federatiei Romane de Motociclism.
Primul pas concret pentru viitorul obiectiv a fost facut in anul 2003, cand Guvernul a aprobat alocarea pentru acest scop a unui teren de 200 de hectare, pe teritoriul comunei Sistarovat.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă