17.7 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialCine va lua loc la masa bogaţilor din Liga Campionilor

Cine va lua loc la masa bogaţilor din Liga Campionilor

Miercuri se vor disputa ultimele partide din turul play-off-ului Ligii Campionilor. Dinamo Zagreb, Malmo, Wisla Cracovia, Macabbi Haifa, Apoel sau Odense vor să dea marea lovitură prin încercarea de a prinde un loc la masa bogaţilor, în grupele Ligii Campionilor.

 

Bayern Munchen este favorită clară in meciul cu cei de la FC Zurih dat fiind faptul că germanii au fost de 8 ori finaliştii acestei competiţii, însă restul meciurilor par a fi destul de echilibrate.

Odense a produs o primă surpriză, vicecampioana Danemarcei reuşind să o elimine pe Panathinaikos în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Pentru un loc în grupele competiţiei, OB se va duela cu un adversar destul de puternic şi anume Villarreal, ocupanta locului 4 la finele sezonului anterior în Primera Division.

La Zagreb se anunţă o partidă extrem de interesantă unde Dinamo primeste vizita lui Malmo. Formaţia suedeză a reuşit o mare surpriză în ultimul tur preliminar eliminând pe Rangers după o dublă mansă în care meciul retur din Suedia a fost decisiv, terminat cu scorul de 1-1, golul decisiv fiind marcat în ultimele 10 minute. Dinamo Zagreb a avut un start perfect în campionat cu 3 victorii din primele 3 meciuri.

La finalul ediţiei trecute de campionat, Maccabi Haifa a cucerit cel de-al 12-lea titlu de campioană din istoria sa însă au avut un start destul de slab sezonul acesta. De partea cealaltă, nici Genk nu stă tocmai bine. Antrenorul Frank Vercauteren urmează să părăsească clubul, după ce a semnat un contract cu formaţia Al Jazira, din Emiratele Arabe. Ambele formaţii au foarte mulţi jucători accidentaţi.

Wisla Cracovia a cucerit pentru a 14-a dată titlul în Polonia şi acum bate la porţile Ligii Campionilor. Polonezii au un stadion modernizat pentru ediţia de anul viitor a Campionatului European, un lot valoros şi o formă de zile mari.

Tot ce trebuie să facă în acest moment e să treacă de APOEL Nicosia pentru a ajunge în grupe, acolo unde sînt banii la care toată lumea visează.

Nu va fi însă uşor, pentru că nici ciprioţii nu formează deloc o echipă slabă. Apoel are 21 de titluri de campioană în întrecerea internă şi a cîştigat fără emoţii ultima ediţie, la 12 puncte în faţa marii rivale, Omonia. Tehnicianul ciprioţilor de la Apoel Nicosia, Ivan Jovanovic, crede că şansele la calificare sunt egale , cele două formaţii fiind de valori apropiate.

CFR Cluj, încasări record pentru Romania

CFR Cluj a primit suma de 18,412 milioane de euro din participarea în ediţia trecută a grupelor Ligii Campionilor, devenind astfel echipa din România cu cele mai mari premii încasate în urma evoluţiilor din această competiţie, potrivit unui raport dat publicităţii, marţi, de forul european.

Oţelul Galaţi este singura reprezentantă a campionatului nostru care va participa în sezonul 2011-2012 în grupele Ligii Campionilor.

Toate meciurile vor începe la ora 21:45, ora oficială a competitiei.
Returul este programat pe 23-34 august.

Bayern Munchen – FC Zurich (live pe TRV1, ora 21.45)

Odense – Villarreal

Wisla Cracovia – Apoel Nicosia

Maccabi Haifa – RC Genk

Dinamo Zagreb – Malmo

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă