19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialCine sunt „dobitocii“ care l-au supărat pe Sorin Ovidiu Vîntu

Cine sunt „dobitocii“ care l-au supărat pe Sorin Ovidiu Vîntu

Sorin Ovidiu Vîntu face ce ştie el mai bine: sfidează în continuare justiţia şi trece şi la injurii adresate instanţei care judecă procesul cu privire la devalizarea Petromservice, dar şi pe procurorii de caz.

Adresându-se instanţei Vîntu a spus că nu Liviu Luca – liderul sindicaliştilor din Petrom – este vinovat de devalizarea Petromservice, ci chiar angajaţii acestei companii. Vîntu a spus că angajaţii şi-au dat în judecată angajatorul – speculând o „portiţă” din contractul colectiv de muncă – iar aceste litigii au adus nenumărate prejudicii companiei.

„Petromservice a fost falimentat de salariaţi”, a spus Vîntu, luni, instanţei de judecată.

Vîntu a explicat că nu este nimic ilegal în achiziţionarea de către offshore din Cipru – Elbahold Ltd – a unui pachet de acţiuni la Petromservice. Off-shore-ul cipriot a plătit 13 milioane de euro pentru 49,35% din acţiunile Petromservice în 2005. Vîntu a spus luni că procurorii sunt lipsiţi de logică, pentru că pachetul de acţiuni – fie el minoritar sau majoritar – se negociază direct între cumpărător şi vânzător, şi că preţul diferă faţă de cel de listare la bursă.

„Se vede clar că de la Parchet, ori o doamnă care era îngrijitoare, ori un dobitoc a putut să facă o afimaţie de o asemenea gravitate, şi anume că s-au cumpărat acţiuni la preţuri superioare preţului bursei,” a spus Vîntu în instanţă.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii referitor la aceste declaraţii ale lui Vîntu, considerându-le afirmaţii denigratoare la adresa justiţiei române.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă