23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialCine îi ia locul lui Apostu?

Cine îi ia locul lui Apostu?

Cei doi adjuncţi ai primarului arestat pentru corupţie au ei înşişi probleme: cel de la PDL este acuzat de afaceri controversate, cel de la UDMR are sprijin politic redus în propria formaţiune.

Liderii PDL Cluj caută un înlocuitor pentru primarul Sorin Apostu, arestat la cererea procurorilor DNA, sub acuzaţia că ar fi primit mită 94.000 de euro pentru a truca o serie de contracte ale municipalităţii. Potrivit legii, Sorin Apostu ar urma să fie suspendat din funcţie, iar unul dintre cei doi viceprimari ai Clujului ar urma să devină primar intermar. Însă cele două funcţii de viceprimar sunt ocupate de persoane cu probleme. Democrat-liberalul Radu Moisin, care este şi secretar general al orga-
nizaţiei judeţene, a fost acuzat deschis de către liderii TNL Cluj că ar fi primit mită o maşină Audi A6 de la compania de salubritate Rosal, care îi aparţine colegului său de partid, deputatul Silviu Prigoană. Rosal a câştigat contractul pentru salubrizarea unui sector al Clujului, în timp ce celălalt sector în care a fost împărţit oraşul este salubrizat de compania Brantner, al cărei manager, Călin Stoia, este, la rândul său, arestat preventiv în dosarul lui Sorin Apostu. De asemenea, Radu Moisin a fost acuzat că ar fi intervenit pentru a influenţa membrii comisiei care au împărţit apartamentele ANL din Cluj, astfel încât şi prietena sa să primească un astfel de apartament.

Susţinere slabă

Celălalt viceprimar, medicul Attila Laszlo, a pierdut o mare parte a sprijinului de care se bucura în UDMR, după ce a fost înfrânt la alegerile interne pentru şefia UDMR Cluj de către deputatul Levente Mate. În plus, mulţi dintre membrii PDL, care provin din fostul PUNR ori din PRM, nu ar dori să lase Clujul să fie condus de un reprezentant al comunităţii maghiare.

În aceste condiţii, unul dintre parlamentarii PDL Cluj a declarat, pentru România liberă, sub protecţia anonimatului, că soluţia ar putea fi desemnarea consilierului local Adrian Popa. Acesta a fost, în perioada 2004-2008, viceprimarul lui Emil Boc. Adrian Popa, fost preşedinte al PNL Cluj-Napoca, a trecut, cu câteva săptămâni înainte de alegerile locale, împreună cu un numeros grup de consilieri locali, la PDL.

Adrian Popa avusese un conflict dur cu şeful PNL Cluj, actualul senator Marius Nicoară. Adrian Popa, care a fost ales consilier local în 2008, pe listele PDL, este unul dintre cei mai buni prieteni ai omului de afaceri Arpad Paszkany. „Soluţia este simplă: Radu Moisin îşi dă demisia din postul de viceprimar, iar în locul lui îl alegem pe Adrian Popa. Apoi, Adrian Popa devine primar interimar, iar Radu Moisin îşi primeşte înapoi postul de viceprimar”, a rezumat strategia PDL unul dintre consilierii locali ai partidului de guvernământ.   Text Box:  

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă