4.5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialBiografie. Cine este viitorul ministru al Sănătaţii, Vlad Voiculescu

Biografie. Cine este viitorul ministru al Sănătaţii, Vlad Voiculescu

Conducerea unuia dintre cele mai grele ministere ar putea fi preluată de un specialist în finanţe, cu legături în lumea medicală. Vlad Voiculescu are 33 de ani şi ultima funcţie deţinută este cea de director de cabinet al fostului ministru de Finanțe, Anca Dragu. El are o experienţă de peste 10 ani în consultanţă financiară la Viena, unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration – şi în activităţi caritabile în domeniul sănătăţii în Romania.

Vlad Voiculescu este membru al GlobalShapers @World Economic Forum, dar şi al organizației americane ASPEN România, un influent grup progresist care este în cea mai mare parte finanțat de fundații celebre, precum Carnegie Corporation, The Rockefeller Brothers Fund, The Gates Foundation, The Lumina Foundation sau The Ford Foundation, filiala din România fiind înfiinţată de Mircea Geoană.

La Viena a administrat proiecte internaționale de finanțare a infrastructurii de sănătate, dar și în domeniile energie și transporturi, lucrând la una dintre cele mai mari bănci din lume Erste Group Bank AG, în poziţia de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură. Este vicepreşedintele uneia dintre cele mai mari organizaţii europene de pacienţi European Cancer Patient Coalition, cu sediul la Bruxelles. Este, de asemenea, unul dintre cei opt membri ai grupului pentru drepturile pacienţilor din cadrul European Society of Medical Oncology.

În noiembrie 2015 a iniţiat discuţiile cu spitalele din Austria şi a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul şi tratamentul pacienţilor de la Colectiv în spitale din Austria şi Germania. 

Reţeaua Citostaticelor

Un amănunt interesant din biografia lui Vlad Voiculescu este faptul că acum câţiva ani a fost iniţiatorul reţelei citostaticelor, dezvăluită în investigaţia publicată pe HotNews de Vlad Mixich în noiembrie 2012. Este vorba despre o reţea alcătuită din 400 de voluntari din toată Europa care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului care nu se găseau în spitalele şi farmaciile româneşti. Această iniţiativă a reușit să stimuleze schimbarea legislației în domeniul monitorizării citostaticelor esențiale pentru pacienţii oncologici.

Activităţi caritabile

În iunie 2013, alaturi de jurnalista Melania Medeleanu, a fondat MagiCAMP, prima tabara destinata copiilor bolnavi de cancer. Tabăra se desfăşoară pe un deal din Brănești, unde se juca când era mic, și pe care l‑a cumpărat împreună cu tatăl său. Copiii se cațără, zboară cu tiroliana, trag cu arcul, călăresc, pictează, cântă, asistați de pediatri, oncologi, psihologi și voluntari ‑ un loc unde uită de clipele petrecute în spitale.

Hobby-uri

Vlad Voiculescu este pasionat de muzică, iar la capitolul preferinţe figurează jazz-ul, dar îi plac şi Rod Stewart, Led Zeppelin, The Doors, BB King, Avishai Cohen sau Frederic Chopin. Este fan Simona Halep şi urmăreşte emisiunile economice, dar şi filme şi documentare cu tematică medicală. În ce priveşte lectura, una dintre cărţile preferate este semnată de Iunia Paşca, sub titlul "Prin lume, spre mine".    

Elena Marinescu
Elena Marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Creștere de 28%: Fondurile de pensii private au depășit pragul de 155 miliarde de lei

Politica investițională a fondurilor de pensii private rămâne concentrată pe piața financiară locală Fondurile de pensii private din România au înregistrat o creștere semnificativă a...

Interes major pentru Autostrada Litoralului: 11 companii în competiție pentru contractul de miliarde

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat că lucrările vor fi realizate la standarde europene, proiectul fiind finanțat din fonduri europene și de la bugetul...

Domeniul schiabil din Sinaia, închis de Crăciun din cauza viscolului

Domeniul schiabil al stațiunii Sinaia, aflat la o altitudine de 2000 de metri în Munții Bucegi, a fost închis în ziua de Crăciun din...
Ultima oră
Pe aceeași temă