22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCine este Mona Pivniceru, propunerea lui Victor Ponta pentru functia de ministru...

Cine este Mona Pivniceru, propunerea lui Victor Ponta pentru functia de ministru al Justitiei

Judecătoarea Mona Pivniceru, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a fost propusă de Victor Ponta să ocupe funcţia de ministru al Justiţiei, potrivit Hotnews.

Mona Pivniceru este judecător de 22 de ani, este născută la Huşi şi a urmat cursurile Facultăţii de Drept din Iaşi – promoţia 1982. Pivniceru a devenit celebra pentru disputa verbală pe care a avut-o în 2009 cu preşedintele Traian Băsescu la o şedinţa a CSM.

Citeşte şi: REMANIERE LA GUVERN: Mircea Duşa la Interne, Mona Pivniceru la Justiţie şi Radu Stroe la Administraţie

Mona Pivniceru are două titluri de doctor în Drept şi este autor a peste 40 de lucrări şi 60 de studii de Drept. În iunie 2011 a fost aleasă în funcţia de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). A fost numită la Înaltă Curte în 2010, după ce de-a lungul timpului a fost judecător, pe rând, la Judecătoria, Tribunalul şi Curtea de Apel Iaşi. A fost preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR).

În ianuarie 2012, Mona Pivniceru declara, într-un interviu acordat România Liberă, că mandatul lui Morar în fruntea DNA n-ar trebui prelungit: “Dacă legea pune punct unui mandat, atunci punctul este punct. (…) Dacă textul de lege nu permite continuarea mandatului, acel mandat nu trebuie continuat. Nu trebuie să forţăm notă. Dacă a fost lăudat, această nu înseamnă că e singurul procuror din România care vrea să-şi facă bine profesia”, a susţinut Pivniceru referitor la prelungirea activităţii lui Daniel Morar în fruntea DNA după ce i se termină mandatul.

Citeşte şi: Mona Pivniceru: Mandatul lui Morar în fruntea DNA n-ar trebui prelungit

Mona Pivniceru a devenit celebră pentru dispută verbală pe care a avut-o în 2009 cu preşedintele Traian Băsescu la o şedinţa a CSM. Preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) la acea vreme, Pivniceru i-a reproşat preşedintelui că a venit la CSM cu o opinie deja făcută, referitoare la protestele magistraţilor din acea perioadă, şi i-a cerut să-i asculte solicitările.

De cealaltă parte, Traian Băsescu i-a replicat: “Va ascult la televizor, cum apăreţi la televizor mă uit la dumneavoastră că la Dumnezeu. Ştiu ce gândiţi. N-aş vrea să întru cu dumneavoastră în niciun fel de dispută. Am venit în bază dreptului constituţional de a fi la CSM, v-am exprimat nişte puncte de vedere, dumneavoastră faceţi ce vreţi cu ele”, i-a replicat Băsescu. Citeşte despre dispută dintre preşedintele Băsescu şi Mona Pivniceru aici.

În martie 2010, AMR, prin vocea preşedintelui Mona Pivniceru, a intrat în conflict deschis cu fostul CSM. AMR a contestat şi a cerut anularea alegerii preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului, Florica Bejinariu, respectiv, Gratiana Isac. AMR a considerat că alegerea preşedintelui CSM a fost viciată şi că Florica Bejinariu este lipsită de probitate morală deoarece asupra să planează suspiciuni, confirmate prin acte oficiale, cu privire la calitatea de colaborator al fostei Securităţi.

Cele mai citite

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...
Ultima oră
Pe aceeași temă