11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialCine este miliardarul chinez care vrea să cumpere The New York Times

Cine este miliardarul chinez care vrea să cumpere The New York Times

Miliardarul chinez Chen Guangbiao este o persoană îndrăzneaţă, nu doar pentru că doreşte să cumpere publicaţia The New York Times, ci şi prin faptul că are o carte de vizită impresionantă, ce include sintagme precum „lider moral al Chinei”, scriu jurnaliştii de la businessinsider.com, citaţi de Mediafax.

Prezent în Topul 400 al celor mai bogaţi oameni de afaceri din China, Chen Guangbiao avea o avere personală estimată la 740 milioane de dolari în 2012, însă a devenit foarte cunoscut în ultima perioadă datorită donaţiilor consistente pe care le-a făcut unor organizaţii de caritate foarte cunoscute – o activitate pe care el a denumit-o „filantropie strălucitoare”.

Pentru a înţelege mai bine profilul acestui om de afaceri chinez, jurnaliştii de la site-ul businessinsider.com au analizat cartea de vizită a acestuia, unul dintre numeroasele materiale promoţionale pe care Chen Guangbiao le-a oferit jurnaliştilor americani. Adam Taylor, autorul articolului apărut pe businessinsider.com, spune că nu este prea sigur de felul în care miliardarul chinez a obţinut toate acele titluri, însă CV-ul omului de afaceri asiatic este totuşi unul impresionant.

Printre calităţile menţionate în cartea de vizită a miliardarului chinez apar sintagme precum „cea mai influentă persoană din China”, „cel mai proeminent filantrop din China”, „lider moral al Chinei”, „erou al operaţiunilor de salvare a persoanelor afectate de seismele din China”, „cel mai cunoscut şi mai iubit model de urmat chinez”, „membru în Top 10 al celor mai onorabili voluntari din China”, „cel mai carismatic filantrop din China”, „avocat de top al protejării mediului înconjurător din China contra emisiilor de carbon” şi „cel mai de frunte expert din China în domeniul demolărilor şi a protejării mediului înconjurător”.

În ultima vreme presa internaţională a relatat faptul că miliardarul chinez Chen Guangbiao este interesat de preluarea The New York Times, principalul cotidian american, care este în prezent deţinut de familia Sulzberger prin intermediul The Times Company.

Luni, Chen Guangbiao şi-a reafirmat proiectul de cumpărare a The New York Times.

„Intenţionez să cumpăr The New York Times, vă rog să nu credeţi că este o glumă ceea ce spun”, a scris Chen Guangbiao, într-un editorial publicat în cotidianul chinez Global Times.

Dacă va reuşi să îşi îndeplinească dorinţa, Chen Guangbiao a afirmat că se angajează să facă reformele necesare astfel încât să sporească autenticitatea şi obiectivitatea materialelor publicate de acest cotidian. De asemenea, Chen Guangbiao a spus că îşi doreşte să întărească influenţa şi credibilitatea acestei publicaţii.

În opinia lui Chen Guangbiao, în prezent, este „foarte dificil” pentru The New York Times să acopere obiectiv ce se întâmplă în China.

Cele mai citite

Hezbollah a lansat un atac cu rachete către baza serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă Tel Aviv

Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat luni că a lansat o salvă de rachete către principala bază a serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă...

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...

Armata română se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de sisteme radar de supraveghere aeriană Sentinel pentru România, a anunţat, luni, Ambasada Statelor Unite la...
Ultima oră
Pe aceeași temă