4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCine este Gheorghe Mararu, interlopul ucis la Piatra Neamลฃ

Cine este Gheorghe Mararu, interlopul ucis la Piatra Neamลฃ

În 2006, Gheorghe Mararu, finul interlopului basarabean Vasile Rodideal, este judecat în dosarul „Omul Mafiei la vârful Poliลฃiei”, alฤƒturi de poliลฃistul Ovidiu Cristian Popa, fost ofiลฃer din IGPR.
Gheorghe Mararu ลŸi naลŸul sฤƒu, Vasile Rodideal, au fost acuzaลฃi de uz de fals ลŸi de cumpฤƒrarea influenลฃei.

Concret, în perioada 1-11 august 2005, poliลฃistul ar fi primit bani de la Rodidal pentru a i se reduce acestuia perioada de suspendare a permisului de conducere, de la 90 la 30 de zile.

În ianuarie 2006, Popa ar fi fฤƒcut acelaลŸi lucru ลŸi pentru Gheorghe Mararu, intervenind pe lângฤƒ lucrฤƒtorii de la Direcลฃia Poliลฃiei Rutiere a IGPR pentru a-i reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce. Pentru asta, Popa ar fi pretins de la Mararu între 200 ลŸi 300 de euro.

În februarie 2006, maลŸina de lux a lui Gheorghe Mararu a fost incendiatฤƒ în Piatra Neamลฃ.  Mararu a fost adus la locul faptei chiar de Ovidiu Popa ce a fost legitimat de poliลฃiลŸtii nemลฃeni , aceลŸtia  raportând incidentul, relaลฃia de amiciลฃie dintre cei doi fiind evidentฤƒ.

Popa a fost mutat la Poliลฃia Capitalei, conducerea IGPR considerând cฤƒ afiลŸarea sa alฤƒturi de Mararu era una nepotrivitฤƒ. Atunci a fost începutฤƒ ลŸi cercetarea disciplinarฤƒ a lui Popa.

Numele lui Mararu ลŸi Rodidal mai figureazฤƒ în alt dosar penal, alฤƒturi de fostul deputat PSD de Neamลฃ, Iulian ลขocu.

În schimbul unui miliard de lei, ลขocu le-ar fi cerut celor doi sฤƒ intervinฤƒ pe lângฤƒ un lichidator judiciar cu scopul de a cumpฤƒra firma „Comat” Neamลฃ la un preลฃ mai mic. Anchetatorii precizau cฤƒ Mararu ลŸi Rodideal ar fi cerut douฤƒ miliarde de lei, dar ลขocu le-ar fi oferit doar unul.

În septembrie 2010, Rodideal a fost achitat de Curtea de Apel IaลŸi pentru comiterea infracลฃiunilor de corupลฃie, pe motiv cฤƒ acuzaลฃiile procurorilor DNA nu erau susลฃinute de probe.

Cele mai citite

Pensionare anticipatฤƒ pentru romรขnii care locuiesc รฎn zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce aceastฤƒ pensionare anticipatฤƒย  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a รฎnlocuit-o pe cea anterioarฤƒ ศ™i...

Pensionare anticipatฤƒ pentru romรขnii care locuiesc รฎn zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce aceastฤƒ pensionare anticipatฤƒย  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a รฎnlocuit-o pe cea anterioarฤƒ ศ™i...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ