13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCica s-a terminat cu spagile la Politia Rutiera Galati

Cica s-a terminat cu spagile la Politia Rutiera Galati

Judetul Galati ocupa locul trei pe tara la talharii si accidente de circulatie. Seful Inspectoratului Judetean de Politie Galati, comisarul-sef Felician Vasilescu, a prezentat o ingrijoratoare statistica a nenorocirilor locale petrecute in primul trimestru al anului si a anuntat ca va adopta hotarari dure impotriva celor care ii protejeaza pe autorii faptelor.

In perioada ianuarie-martie, politistii au solutionat 1.361 infractiuni, respectiv 79 in ianuarie, 432 in februarie si 860 in martie. La capitolul infractiunilor de natura economica, a fost solutionat un caz in ianuarie, 116 in februarie si 196 in martie, evolutia de la un caz in ianuarie la aproximativ doua sute in martie datorandu-se faptului ca investigatiile economice presupun un volum mare de lucru. In primele trei luni s-au produs 75 de talharii, dintre care 28 in ianuarie, 22 in februarie si 25 in martie, cele mai multe dintre acestea, 51, fiind inregistrate pe strada.
Aceasta statistica plaseaza Galatiul pe locul trei pe tara, dupa judetele Timis si Iasi. Galatiul ocupa locul trei pe tara si la accidente de circulatie cu urmari grave, de la inceputul anului fiind inregistrate 44 de accidente. Politistii din Galati au mai solutionat 447 infractiuni judiciare si 286 de flagranturi.

Fara mila fata
de soferii care au comis accidente

Comisarul-sef Felician Vasilescu i-a anuntat pe soferii galateni care au comis accidente de circulatie ca nu va mai aproba nici o cerere de reducere a perioadei de suspendare a permiselor.
In primele luni ale anului, la Galati au fost inregistrate 44 de accidente de circulatie cu urmari grave, care s-au soldat cu 10 morti si ranirea grava a 40 de persoane. Dintre acestea, 15 accidente s-au produs din cauza neacordarii prioritatii pietonilor la traversare, 11 din cauza nerespectarii limitarilor de viteza, 10 din vina pietonilor, doua din cauza lipsei de supraveghere a copiilor, unul din cauza neatentiei conducatorului auto. 63% din accidentele de circulatie s-au produs pe arterele din municipiul Galati. Seful IJP Galati, comisarul-sef Felician Vasilescu, a anuntat ca nu va mai fi de acord cu aprobarea cererilor prin care soferii carora le-au fost ridicate permisele in urma comiterii unui accident cer reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere. Seful IJP Galati a dat ordin tuturor structurilor de ordine publica sa constate contraventiile tuturor participantilor la trafic in zonele in care isi desfasoara activitatea: „Am dispus ca orice efectiv de siguranta publica sa aiba obligatia de a constata contraventiile la pietoni, biciclisti si motoscutere. Asta, pentru ca nu avem atatia agenti de politie rutiera cati ar trebui”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă