21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialChocolat, disciplina gustului

Chocolat, disciplina gustului

Chocolat, local vizavi de CEC, pe Calea Victoriei, se bucura de acel renume special adus de recomandarile entuziaste, intre prieteni. De la cineva am aflat ca aici s-ar gasi "cea mai buna crema de zahar ars din Bucuresti", altcineva mi-a spus ca nu a mai mancat nicaieri un ecler cu crema de cafea comparabil. Zilele trecute am primit o invitatie la un eveniment despre care credeam ca este de promovare a localului, dar care s-a dovedit a fi un eveniment al firmei de media Brand Connection, care isi lansa noul website cu blog. Pentru ca nu au vrut sa ma lase sa plec fara un tort Fôret Noire, desi gresisem evenimentul, le multumesc, impreuna cu colegii mei, care s-au lins pe degete de ultima farama de tort. Chocolat este in acelasi timp restaurant, cofetarie si brutarie, concept inspirat de localurile populare in Franta anilor ’30. Teo, managerul localului, a facut scoala in cadrul unui institut gastronomic din Bruxelles si are profilul unui perfectionist. La Chocolat clientii sunt cat se poate de bine tratati, dar in bucatarie imi imaginez ca domneste legea martiala pentru ca prajiturile arata si au un gust impecabil. Eclerul este cel mai ieftin, la 5 lei, dar nu are nici o legatura cu un ecler obisnuit. La fel prajitura cartof, care la Chocolat este un melanj de crema de ciocolata belgiana, nuci si rom, invelite in martipan. Amandina este facuta din crema de unt cu ciocolata belgiana si costa 8,5 lei, iar prajitura "Raza de soare" este facuta din crema de vanilie, zmeura si bezea italieneasca si costa 9,5. In afara de acestea exista deserturile speciale, cum ar fi Bourse au Cointreau, clatite frantuzesti umplute cu mousse si fructe proaspete, aromate cu lichior Cointreau (14,5 lei) sau Moelleux au chocolat, un minitort rece la exterior si cald la interior, cu ciocolata belgiana, sos de ciocolata si zmeura. Tortul "Raza de soare" arata ca o sculptura abstracta multicolora, iar Fôret Noire, facut din crema de ciocolata neagra, capsune si frisca invelite in ciocolata cu lapte, arata ca un pampon de falduri de ciocolata. Ambele cantaresc un kilogram si costa 120 de lei.

Dintre mancaruri, supa frantuzeasca de ceapa este exceptionala, o zeama dulce,  aurie, in care plutesc cepe fierte, acoperita cu o felie mare de paine prajita si un strat de parmezan topit, costand 12 lei. Gratarele suculente (antricot medieval, filet de porc etc.) costa intre 18,5 si 36,5 lei, salatele intre 18,5 si 34,5, iar pastele intre 18,5 si 24,5 – toate arata in farfurie ca scoase dintr-o emisiune de prezentare a bucatariei frantuzesti de mare clasa. Printre sortimentele de bere speciala din meniu veti gasi berea rosie si albastra Chimay la 15 lei, Duvet la 16,5, Blanche de Hoeggarden si Leffe Blonde la 9,5.
Din luna februarie Chocolat va oferi un meniu special cu zece noi specialitati, iar localul se pregateste sa faca, concurenta lui French Backery, distribuind produse de brutarie frantuzeasca clientilor de top.

Cele mai citite

Armata israeliană a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut

Armata israeliană a anunţat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general...

DSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt

Capacitatea operaţională va fi crescută în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt şi vor fi prealertate două elicoptere dotate...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...
Ultima oră
Pe aceeași temă