12.8 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialChivu, personaj de telenovela!

Chivu, personaj de telenovela!

Numele lui Cristian Chivu – fara ca internationalul roman sa fie implicat in vreun fel in aceste speculatii – poate deveni usor unul de telenovela. Miercuri, cei de la "Gazzetta dello Sport", de regula un cotidian care nu da gres atunci cand anunta ceva, au scris faptul ca AS Roma si Inter Milano s-au inteles pentru trecerea lui Chivu de la echipa din capitala Italiei la cea care reprezinta capitala mondiala a modei. Argumentele erau extrem de puternice: drepturile federative asupra chilianului Pizarro au fost cedate de Inter lui Roma pentru circa 6 milioane de euro, iar romanii incepusera sa caute un alt fundas central, intrand pe pista Juan, jucatorul brazilian al lui Leverkusen. Totul parea a fi ajuns la un final.
Joi, insa, totul a "explodat". Massimo Moratti nu a confirmat transferul, AS Roma a emis un comunicat in aceiasi termeni, iar Chivu si impresarul sau, Ioan Becali, au recunoscut faptul ca exista interes din partea milanezilor, dar nu si ajungerea la un punct comun Inter-Roma.

Mai mult, ieri, intreaga presa din Spania a gasit un alt unghi de abordare. "Profitand" de faptul ca Puyol s-a accidentat si va lipsi Barcelonei, probabil, mai bine de trei luni, cotidianul catalan "El Mundo Deportivo" noteaza ca indisponibilitatea capitanului echipei FC Barcelona poate accelera transferul fundasului formatiei din Roma, Cristian Chivu, considerat unul dintre principalele obiective ale gruparii catalane. "Romanul Cristian Chivu continua sa fie unul dintre obiectivele principale. Desi unele surse din Italia dau asigurari ca romanul este noul jucator de la Internazionale Milano, cert este ca AS Roma nu si-a dat inca acordul pentru operatiune. FC Barcelona este linistita deoarece Roma prefera sa negocieze cu gruparea catalana decat cu Internazionale Milano, un rival in lupta pentru titlu", scrie "El Mundo Deportivo".

Tot ieri, un alt cotidian catalan, "Sport", scrie ca secretarul tehnic de la FC Barcelona, Txiki Begiristain, a avut o discutie telefonica cu Giovanni Becali, referitoare la transferul lui Cristian Chivu, subliniind si faptul ca romanul nu va mai ajunge la Internazionale Milano din cauza lui Marco Materazzi. "Barcelona si Marco Materazzi au blocat transferul lui Chivu. Gruparea catalana, pentru ca a obtinut un termen de doua saptamani pentru a-l convige pe jucator, si Marco Materazzi pentru ca a amenintat ca va pleca de la Inter Milano in cazul in care va veni Chivu, in care vede un rival pentru postul sau", scrie "Sport".
Publicatia catalananoteaza ca Txiki Begiristain a discutat cu Giovanni Becali, reprezentantul lui Chivu, iar vicepresedintele Ferran Soriano a negociat cu directorul sportiv de la AS Roma, Daniele Prade, acum Barcelona asteptand concretizarea unui acord cu fotbalistul.

Transfer

AS Roma a anuntat achizitionarea fundasului brazilian Juan Silveira dos Santos (foto) de la Bayer Leverkusen, pentru urmatoarele patru sezoane. Potrivit presei italiene, transferul lui Juan ar urma sa duca la plecarea lui Cristian Chivu, care este dorit de Internazionale Milano, FC Barcelona sau Real Madrid.

Intalnire

Directorul clubului AS Roma, Daniele Prade, a declarat, vineri, dupa intalnirea avuta in Italia cu omologul sau de la FC Barcelona, Txiki Begiristain, ca gruparea catalana nu a formulat nici o oferta pentru transferul lui Chivu, dorit de antrenorul Rijkaard (foto). "A fost o intalnire de tatonare. Saptamana viitoare ne vom revedea cu Barcelona".

Cernat la Hajduk Split pentru un sezon

Presedintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, a confirmat, vineri, ca mijlocasul Florin Cernat va evolua la Hajduk Split, insa a negat informatiile conform carora ar negocia cu Spartak Moscova pentru fundasul Gabriel Tamas. Potrivit lui Surkis, Cernat va evolua la Hajduk Split la schimb cu atacantul croat Tomislav Busici (21 de ani).
Mijlocasul Florin Cernat a declarat pentru ziarul Blik din Ucraina ca alte doua cluburi in afara de Hajduk au mai fost interesate de el. "Am discutat cu Igor Surkis si am ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa merg la Hajduk, unde pot juca meci de meci. Oricum, asta e clar, vreau sa revin la Dinamo Kiev si sa mai joc pentru aceasta echipa, sa ajung cu ea macar in semifinalele Ligii Campionilor. Sa vedem daca imi voi lua familia la Split, sa vedem daca o sa gasesc gradinita pentru fiul meu. Acum incepe sa invete engleza. Duminica merg la Split, pana atunci ma relaxez cu familia la Constanta. Sper sa ajung cu Hajduk in grupele Cupei UEFA si apoi cat mai departe posibil", a spus Cernat.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Ediție Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Titlurile pot fi achiziţionate de la Trezoreria Statului, între...

Ediție Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Titlurile pot fi achiziţionate de la Trezoreria Statului, între...

Accident cu trei persoane încarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs între un microbuz și un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani pe un drum din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă