12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialChampions League a salvat bugetul CFR-ului

Champions League a salvat bugetul CFR-ului

– CFR Cluj a simtit foarte putin criza economica datorita meciurilor din , care i-au adus aproape 10 milioane de euro.

Parcursul din liga campionilor a lasat urme nu doar in palmaresul celor de la CFR Cluj, ci si in vistieria campionilor. Pana cand cei de la AS Roma, Chelsea Londra si Girondins de Bordeaux "s-au prins" cu cine au de-a face in grupa A a Ligii Campionilor, elevii pregatiti de Maurizio Trombetta au reusit sa le fure patru puncte echipelor care aveau sa se califice, pana la urma, in optimile de finala ale competitiei. Din pacate, pentru Cadu si compania acele puncte au ramas singurele obtinute in Liga Campionilor, la aceasta prima participare.

 

Totusi, trecerea prin Liga nu a insemnat doar mandria ca s-a reusit mai mult decat cealalta participanta a Romaniei in cea mai importanta competitie inter-cluburi din fotbalul european, Steaua Bucuresti, ci si faptul ca bugetul feroviarilor a fost rotunjit serios. Astfel, doar pentru faptul ca s-au prezentat la cele sase meciuri din competitie echipa de pe Somes a fost rasplatita de catre UEFA cu 2,4 milioane de euro. La aceasta suma se mai adauga 600.000 de euro, atat cat se acorda pentru un succes in Champions League, dupa victoria de la Roma, plus 300.000 de euro obtinuti in urma remizei, de pe teren propriu, cu Chelsea Londra.

 

Pe de alta parte, organizarea unor meciuri de Liga Campionilor, in premiera, in afara Bucurestiului a starnit curiozitatea iubitorilor de fotbal din Ardeal si din imprejurimi. Astfel, indiferent ca a fost vorba de Chelsea, Bordeaux sau Roma toate cele aproximativ 60.000 de bilete scoase la vanzare, in total, pentru cele trei partide au fost epuizate in intregime. Cum preturile au fost cuprinse intre 75 si 700 de lei, a rezultat o suma impresionanta obtinuta doar din incasarile de pe urma acestor meciuri. Astfel, cele aproape 10 milioane de euro obtinute conteaza destul de mult la bugetul clubului, care, astfel, a cam fost ocolit de criza financiara din ultimile luni.

MANDRU
Presedintele celor de la CFR Cluj, Iuliu Muresan, a declarat ca este foarte multumit de parcursul european din acest an, mai ales ca a fost primul in Liga pentru CFR si pentru ca alb-visinii nu s-au facut de rusine. De asemenea, Muresan nu a trecut cu vederea nici banii obtinuti din aceasta competitie. "E adevarat, sunt bani multi, insa puteau fi si mai multi. Oricum, noi suntem multumiti de cum ne-am prezentat, iar experienta pe care am acumulat-o in acest sezon ne va ajuta pe viitor", a spus Muresan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă