12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCFR vrea sa schimbe politica antrenorilor

CFR vrea sa schimbe politica antrenorilor

– Noul tehnician din Gruia, Dusan Uhrin, ar trebui sa ramana minim trei ani pe banca clujenilor, conform declaratiilor sefilor.

Odata cu venirea lui Dusan Uhrin, foarte probabil noul antrenor al celor de la CFR Cluj, pe care presedintele Iuliu Muresan a anuntat ca il va prezenta maine, ar trebui sa se instaureze o noua era la echipa din Gruia. Una in care jucatorii sa plece mai des decat antrenorii. Sunt sanse destul de mari ca echipa campioana sa fie condusa, practic, de catre doi tehnicieni, daca tatal fostului antrenor al Timisoarei, Dusan Uhrin Jr., ar accepta sa isi ajute fiul la CFR si din vara.
Din acest punct de vedere, presedintele Iuliu Muresan viseaza la o lunga colaborare intre cele doua parti, una menita sa nu mai tulbure jucatorii, care vor fi sub comanda unui al treilea tehnician in acest sezon. "Eu am vrut mereu sa tinem un antrenor mai mult timp, insa, din diverse motive, nu am reusit acest lucru.

 

Acum speram ca noul antrenor sa ramana la CFR cel putin trei ani. Daca se poate si mai mult, insa am fi bucurosi ca minim trei ani sa nu fim nevoiti sa mai umblam la antrenori", a declarat oficialul CFR-ului. De cand echipa feroviara a inceput sa emita pretentii la primele locuri in Romania, Dorinel Munteanu detine recordul de "longevitate" pe banca alb-visiniilor. "Neamtul" a stat un sezon si 10 etape la Cluj, dupa care a fost inlocuit de italianul Cristiano Bergodi.

 

Acesta a stat doar pana la finalul sezonului 2006-2007, iar apoi a fost adus cel mai de succes tehnician din istoria de 100 de ani a CFR-ului, Ioan Andone. "Falcosul" a cucerit cupa si campionatul, insa acest sezon l-a inceput cu doua victorii in sase etape, destul pentru a fi dat afara pe usa din dos. "Secundul" sau, Maurizio Trombetta a fost urmatorul antrenor al CFR-ului, insa italianul, desi a reusit patru puncte in Liga Campionilor, a fost indepartat la finalul turului. Acum, cu venirea "clanului" Uhrin la CFR, sefii spera ca acest periplu al tehnicienilor la Cluj sa inceteze.

TRANSFERURI
Dupa aducerea lui Rade Veljovic si Dario Flores, oficialii CFR-ului au anuntat ca cel putin doi jucatori vor mai veni la echipa din Gruia. Foarte probabil acestia vor fi tot din strainatate, insa, pe de alta parte, este de asteptat ca cel putin doi fotbalisti sa paraseasca formatia alb-visinie. Cel mai aproape de a face acest lucru este Emmanuel Culio, care are o oferta interesanta, atat pentru el cat si pentru club, din Rusia. De asemenea, Sebastien Dubarbier a primit si el cateva oferte pe care le va analiza odata cu sefii de la CFR, imediat dupa reunirea echipei.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă