17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCFR va investi 25 de milioane de euro pentru ca trenurile să...

CFR va investi 25 de milioane de euro pentru ca trenurile să depășească viteza melcului

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că a finalizat procedura de licitaţie pentru reabilitarea a 15 poduri și podeţe de cale ferată aflate pe raza Regio­nalei Craiova.

Companiile desemnate câști­gă­toare pentru cele trei loturi de lucrări sunt Asocierea Arcada SA – SC Daria Const SRL, cu o ofertă financiară finală în valoare de 8,38 milioane de lei (fără TVA) pentru lotul I, Asocierea Strabag SRL – Strabag AG, cu 27,20 milioane lei pentru lotul II și Asocierea Arcada SA – SC Daria Const SRL, cu 25,89 milioane de lei pentru lotul III.

Programul de reabilitare a celor 15 poduri feroviare, finanţat din fonduri europene și de la bugetul de stat, are ca scop dezvoltarea infrastructurii feroviare din sudul ţării, prin creșterea vitezei și îmbunătăţirea indicatorilor de siguranţă pe tronsoanele de cale ferată București – Videle – Orșova, București – Slatina – Piatra Olt – Craiova, Piatra Olt – Podu Olt, București – Pitești – Craiova, Craiova – Filiași – Târgu Jiu și Strehaia – Motru.

La începutul săptămânii, compania feroviară de stat anunța că extinde programele de reparaţii în vederea eliminării restricţiilor de viteză și a îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie pe mai multe segmente de cale ferată de pe raza regionalei CF Brașov, valoarea totală estimată a lucrărilor fiind de 45,5 milioane de lei, din fonduri de la bugetul de stat.

Regionala CF Brașov a predat constructorilor amplasamentele pentru începerea lucrărilor de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului pe tronsoanele Șercaia-Făgăraș, Miercurea Sibiului-Apoldu de Sus, Tălmaciu- Sibiu Triaj, Podu Olt – Tălmaciu, Sibiu – Turnișor, Turnișor – Orlat, Orlat – Săliște, Unirea – Războieni, Aiud – Unirea. Lucrările, în valoare totală de 2,76 milioane de lei, au ca scop creșterea siguranţei și a gradului de confort.

Pe tronsoanele Nădejdea – Mihă­ileni, Loamneș – Șeica Mare și Brașov – Deda a fost emis ordinul de începere pentru etapele de expertiză, proiectare și execuţie lucrări de consolidare la versantul de la km 138+050-142+215, reparaţii la podeţele și pentru amenajarea albiei râului de la km 422+512 și de la km 55+980. Valoarea totală a lucrărilor, care vor contribui la îmbunătăţirea condiţiiilor de circulaţie prin eliminarea restricţiilor de viteză existente, este de 2,06 milioane de lei.

În prezent sunt deja în execuţie lucrările de reparaţii la clădirea de călători și la tunelul pietonal din gara Brașov și la infrastructura feroviară pe linia CF Miercurea Sibiului – Cunţa, precum și lucră­rile de revopsire a 66 de poduri. Valoarea totală a acestor lucrări este de 40,7 milioane de lei. 

Compania feroviară de stat extinde programele de reparaţii în vederea eliminării restricţiilor de viteză și a îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie pe mai multe segmente de cale ferată de pe raza regionalei CF Brașov.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă