28.1 C
București
duminică, 7 iulie 2024
AcasăSpecialCFR Cluj, din nou in Austria

CFR Cluj, din nou in Austria

– La doar cinci zile de la incheierea primului stagiu de pregatire, campionii s-au intors in Austria, acolo unde vor pregati startul noului sezon.

Jucatorii echipei CFR Cluj s-au intors joia trecuta de la Kossen, Austria, acolo unde si-au incarcat bateriile pentru noul sezon, iar ieri au luat din nou drumul Tarii Valsului, de data aceasta cu alte "scopuri". Elevii antrenati de Ioan Andone au ajuns in jurul pranzului la Abtenau, o statiune din apropierea Salzburg-ului, iar aseara au efectuat un antrenament usor. De astazi, Trica si compania vor fi supusi la cate doua sedinte de pregatire pe zi, in urma carora "Falcosul" spera ca elevii sai sa se apropie macar de forma avuta acum un an, cand nu au pierdut nici o partida in turul campionatului. Ca sa-i fie mai usor, tehnicianul a programat si patru partide amicale impotriva unor formatii cu nume din fotbalul european. Adversarele feroviarilor vor fi vicecampioana Belgiei, Anderlecht Bruxelles, pe 11 iulie, locul trei din Grecia, Panathinaikos Atena, pe 13 iulie, VFL Bochum, ocupanta pozitiei a 12-a in Bundesliga, in data de 15 iulie, si locul trei din Scotia, Motherwell, in ultima zi a cantonamentului din Austria.

"Am terminat cu acumularile fizice, iar acum trebuie sa ne concentram pe inchegarea relatiilor de joc. La finalul acestui stagiu vreau sa am in minte un prim "11", cu care sper sa jucam cel putin acelasi fotbal placut din prima parte a campionatului trecut. Va fi putin mai greu anul acesta, pentru ca multe formatii au facut transferuri importante, iar noi suntem axati si pe Liga Campionilor, asa ca trebuie sa fim determinati si concentrati la fiecare partida", a declarat antrenorul CFR-ului. Asa cum a promis, Ando a urcat in avion doar 28 de fotbalisti, din cei 33 avuti la dispozitie, pentru acest al doilea cantonament al verii. Astfel, Fredy, Traore, Sandberg, Casanave si cel mai vechi jucator ramas in lotul alb-visiniilor dupa plecarea lui Adrian Anca, portarul Petru Turcas, vor juca la echipa a doua sau vor fi imprumutati la alte formatii.

 

VIZITA
In acest al doilea cantonament din Austria si-a anuntat prezenta si presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan. Acesta s-a intors, ieri, dintr-o vacanta petrecuta alaturi de finantatorul Arpad Paszkany in Portugalia si Insulele Canare si va pleca in urmatoarele zile la Abtenau, acolo unde se afla in cantonament formatia feroviara. De altfel, Muresan este un obisnuit al cantonamentelor echipei sale, acolo unde a mers de fiecare data "in inspectie", indiferent ca acestea au avut loc iarna sau vara.

Cele mai citite

Spectacol la Wimbledon: Putintseva a învins-o pe Swiatek, într-o surpriză de proporții

Yulia Putintseva, printr-o revenire spectaculoasă, a învins-o la Wimbledon pe liderul mondial Iga Swiatek cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2, asigurându-și astfel un loc...

Rușii anunță distrugerea a două lansatoare Patriot în Odesa

Agențiile de presă de stat din Rusia au raportat că rachetele balistice rusești Iskander au distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot...
Ultima oră
Pe aceeași temă