22.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialCFR Cluj, din nou campioană în faţa lui „U"?

CFR Cluj, din nou campioană în faţa lui „U”?

Conform programului pentru sezonul următor al Ligii I, derby-ul dintre cele două rivale va avea loc în ultima etapă a campionatului.

La trei săptămâni de la finalul sezonului 2011-2012 al Ligii I, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a şi tras la sorţi programul pentru următorul an competiţional. Campioana României, CFR Cluj, va debuta în noul sezon pe teren propriu, contra celor de la Gaz Metan Mediaş, nou promovata Gloria Bistriţa va primi vizita Astrei Ploieşti, în timp ce Universitatea Cluj pare a avea o misiune grea pe terenul lui Pandurii Târgu-Jiu. Cum Transilvania a mai rămas doar cu patru echipe în Liga I, cel mai aşteptat meci din această regiune a ţării va fi derby-ul local dintre Universitatea şi CFR Cluj, partidă care a cutremurat Liga I în sezonul recent încheiat. Fanii celor două echipe au ce aştepta, însă, până să se întâlnească din nou, pentru că meciul direct va avea loc abia în etapa a 17-a, ultima a turului, programată în 24 noiembrie. Întâlnirea din toamnă se va disputa pe Cluj Arena, astfel că Universitatea va fi gazdă într-un meci cu rivala de la CFR pentru a treia oară în 2012, după cele două meciuri din returul sezonului trecut, din care unul a fost întrerupt în prima repriză. Mult mai interesantă va fi, însă, întâlnirea retur dintre cele două echipe, ce va avea loc în ultima etapă a campionatului. Atunci, dacă zarurile nu vor fi aruncate deja, iar CFR se va afla în luptă directă pentru câştigarea campionatului, Cadu şi compania ar putea bifa un al treilea titlu, din patru, obţinut contra Universităţii.

Scenariu negru

Cum alb-negrii şi-au propus salvarea de la retrogradare în viitorul sezon, episodul doi al unui scenariu de groază pentru fanii lui „U” ar putea fi derulat, doar că de această dată în Gruia. În 2008, tot în ultima etapă, CFR cucerea primul titlu de campioană chiar pe fostul stadion „Ion Moina”, iar la finalul respectivei întâlniri Universitatea Cluj şi-a încheiat aventura, de numai un sezon, în prima ligă.

În 2013, Gruia ar putea sărbători din nou câştigarea campionatului, dar şi retrogradarea rivalei locale, un deznodământ care nu pare deloc SF în acest moment, când CFR s-a întărit serios, în timp ce la „U” Cluj incertitudinea domină vestiarul. Pentru a avea cu adevărat şanse la titlu în ajunul partidei cu „U” Cluj, CFR trebuie să treacă peste hopurile numite FC Vaslui, etapa a treia, Rapid, etapa a şasea, Dinamo, etapa a opta şi Steaua, meci programat în runda a 11-a. „Prima dată trebuie să ne gândim la primul obiectiv pe care îl avem, câştigarea Supercupei României, după care la meciurile din preliminariile Ligii Campionilor şi apoi urmează şi campionatul. Poate vom avea 30 de meciuri în această toamnă, ceea ce va fi foarte mult şi trebuie să mă gândesc să rulez cât mai mult lotul. Logic şi corect este să ne impunem obiectiv şi titlul de campioană, dar şi Cupa României, pentru că anul trecut nu am luat acest trofeu. Oricum, acest sezon va fi mult mai greu pentru că şi atacurile, în special verbale, vor fi mai multe, dar putem câştiga două titluri consecutive”, a declarat antrenorul CFR-ului, Ioan Andone.

Start în 20 iulie

Noul sezon al Ligii I la fotbal va debuta vineri, 20 iulie, iar fiecare etapă din acest tur va fi programată în week-end-uri, până sâmbătă, 24 noiembrie, când va avea loc ultima rundă a turului. Spre deosebire de anii trecuţi, în 2012 se vor mai disputa şi primele trei etape din retur, astfel că ultimele meciuri din acest an vor avea loc în 15 decembrie. Etapa a 21-a va fi programată în 2 martie 2013, iar campionatul se va încheia miercuri, 29 mai, odată cu etapa a 34-a. În acelaşi timp, şaisprezecimile Cupei României se vor disputa în 26 septembrie, în timp ce finala acestei competiţii va avea loc sâmbătă, 1 iunie 2013.

 

 

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Joe Biden întâlnire importantă cu omologul său din Emiratele Arabe Unite

Preşedintele american, Joe Biden, s-a întâlnit luni la Washington cu preşedintele Emiratelor Arbae Unite (EAU), Mohammed bin Zayed al-Nahyan, cu care a discutat despre...

Rusia a fost exclusă de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

Reprezentanţii Rusiei au fost excluşi de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea de către Armata Roşie a lagărului morţii...

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...
Ultima oră
Pe aceeași temă