19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialCFR Călători intenţionează să ia un credit de peste 30 milioane lei

CFR Călători intenţionează să ia un credit de peste 30 milioane lei

CFR Călători intenţionează să ia un credit de 30,04 milioane lei (6,9 milioane euro), data limită de depunere a ofertelor fiind 15 noiembrie, potrivit unui anunţ de pe elicitatie.ro, citat de NewsIn.

Durata contractului este de 12 luni începând de la data atribuirii contractului

Contractul de servicii financiare de acordare a unui credit bancar va fi atribuit prin negociere, criteriul principal fiind preţul cel mai mic.

Ofertele vor fi deschise pe 15 noiembrie.

CFR Călători şi-a majorat pierderile în primul semestru cu peste 70%, la 125,4 milioane lei (29,5 milioane euro), faţă de primele şase luni 2010, în timp ce veniturile s-au diminuat cu 6%, la 1,07 miliarde lei. Traficul de călători pe calea ferată a scăzut în primul semestru cu 7%, la 27,8 milioane de pasageri, comparativ cu nivelul din primele şase luni din 2010 de 29,8 milioane pasageri.

Scăderea numărului de pasageri a fost deterîminată de diminuarea numărului de navetişti pe fondul reducerii locurilor de muncă, de scăderea vitezei de circulaţie din cauza lucrărilor la infrastructura feroviară, dar şi de creşterea ratei de motorizare şi de trendul crescător în cota de piaţă a transportului auto, potrivit reprezentanţilor CFR Călători.

În ceea ce priveşte cheltuielile, în intervalul ianuarie – iunie CFR Călători a raportat o uşoară scădere, la 1,19 miliarde lei, de la 1,21 miliarde lei în primele şase luni 2010.

CFR Călători înregistra la finalul lunii iunie arierate de circa 600 milioane lei, urmând să fie continuată politica de reduceri a cheltuielilor la serviciile de exploatare şi diminuarea tarifelor la unele prestaţii.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă