20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCeremonie militară la Deveselu, locul în care va fi amplasat scutul antirachetă

Ceremonie militară la Deveselu, locul în care va fi amplasat scutul antirachetă

O ceremonie militară la care au participat oficiali români şi americani aa avut loc marţi după-amiază la fosta bază militară aeriană de la Deveselu (OLT), unde vor fi amplasate elemente ale sistemului american antirachetă, transmite Mediafax.

La ceremonia militară au luat parte secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu şi subsecretarul de stat al SUA Ellen Tauscher, împreună cu şeful Statului Major General al Armatei României, general-maior Ştefan Dănilă, ambasadorul SUA Mark Gitenstein, precum şi alte oficialităţi americane, dar şi autorităţi locale.

Şeful Statului Major General al Armatei României, general-maior Ştefan Dănilă, a subliniat importanţa amplasării în România a elementelor sistemului antirachetă, care are rolul de a spori securitatea împotriva ameninţărilor reprezentate de rachetele cu rază scurtă sau medie de acţiune.

CSAT a aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie în fosta bază aeriană de la Deveselu din judeţul Olt, şeful statului menţionând că baza ramâne sub comandă românească.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că sistemul antirachetă este unul defensiv, nu unul  destinat ofensivei, subliniind că elementele scutului antirachetă nu sunt îndreptate împotriva Federaţiei Ruse.

Cele mai citite

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă