21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCenuşă de dictator şi marijuana

Cenuşă de dictator şi marijuana

Poliţia a descoperit plante de Cannabis într-o casa pӑrӑsitӑ unde se afla depusă şi cenuşa unui dictator din Chile. Proprietatea Los Boldos a fost un loc de odihnӑ , atât în viaţӑ cât şi dupӑ, pentru unul dintre cei mai cunoscuţi dictatori din America Latinӑ. Este o proprietate luxoasӑ, întinsӑ pe 51 de hectare, unde Generalul Augusto Pinochet îşi petrecea week-endurile şi unde a fost depusӑ cenuşa sa.

Poliţia din Chile pretinde cӑ dupӑ moartea lui Pinochet, din 2006, proprietatea Los Boldos, aflatӑ la 120 km de capitalӑ a devenit plantaţie de marijuana.

„Sunt uimitӑ.” Declarӑ Lucia Pinochet Hiriart, cea mai mare fiicӑ a fostului dictator, dupӑ ce au fost descoperite 182 de plante de marijuana. „Nu ştiam ce se întâmplӑ la Los Boldos. E deschisӑ, pot intra şi animalele. E într-un fel abandonatӑ.”

Carlos Tapia Sachez, grӑdinarul casei, spune: „ Nu ştiam cӑ au gӑsit o plantaţie de marijuana şi mai ales, nu ştiu a cui e.”

Plantaţia a fost descoperitӑ încӑ din 2010 dar ancheta, în curs de desfӑşurare, care investiga provenienţa averii lui Pinochet, împiedica publicarea.

Pinochet a cumpӑrat Los Boldos în 1994 şi a transformat-o într-o casӑ de vacanţӑ extravagantӑ, echipatӑ cu piscinӑ, bibliotecӑ, salӑ de antrenamente şi cinema. La Tercera susţine cӑ în timpul celor 503 zile când a fost arestat la domiciliu in Marea Britanie, Pinochet le-a mӑrturisit rudelor cӑ cel mai dor îi este de Los Boldos.

Los Boldos nu mai este un paradis bucolic, semnele de uzurӑ se pot vedea de la poartӑ pânӑ la ferestre. Procurorul local, Eduardo Fernandez, declarӑ : „ Investigaţia nu este încӑ închisӑ.”

Cele mai citite

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...
Ultima oră
Pe aceeași temă