12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialCentralele de apartament pot fi cumparate de la orice firma autorizata ISCIR

Centralele de apartament pot fi cumparate de la orice firma autorizata ISCIR

Beneficiarii programului de acordare a ajutoarelor banesti pentru cetatenii cu venituri mici care utilizeaza gazele naturale pentru incalzirea locuintei pot sa apeleze, potrivit unei noi reglementari, la oricare din firmele autorizate de catre Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) pentru realizarea proiectului instalatiei de incalzire si achizitionarea centralei termice.

Inainte de aparitia acestei ordonante doar firmele autorizate atat de ISCIR, cat si de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) puteau realiza instalatii sau comercializa centrale in cadrul programului guvernamental.
Potrivit normelor metodologice, cetatenii cu venituri reduse pot solicita ajutorul guvernamental depunand la directia locala de munca un dosar care, pe langa formularul tip si documentele ce atesta eligibilitatea pentru program, trebuie sa includa un aviz de solutie tehnica de la furnizorul de gaze naturale si proiectul instalatiei de incalzire realizat de o firma autorizata.
„Problema acestei duble autorizari era numarul extrem de mic de firme care aveau atat girul ISCIR, cat si al ANRGN, astfel incat in aproape 50% din judetele tarii nu exista nici o firma sau doar o singura firma care sa detina ambele autorizatii, potentialii beneficiari ai programului avand astfel greutati in gasirea unui partener pentru depunerea dosarului”, a explicat Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice.
Guvernul a mai modificat datele programului in prima jumatate a lunii decembrie 2005, cand a decis cresterea cu 50% a ajutorului acordat, bonul valoric pentru o centrala termica ajungand la 15 milioane lei vechi (1.500 lei noi). Doar 120 dintre potentialii beneficiari ai programului au depus cereri pentru solicitarea acestei subventii in primele luni de existenta a programului.

Cele mai citite

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă