23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialCele mai ciudate titluri

Cele mai ciudate titluri

Pentru ca s-au plictisit de premii cu morga si de jurii patrunse de gravitatea functiei lor, cei de la revista "Bookseller", publicatie online plina de lucruri interesante, au inventat – nu acum, ci cu 30 de ani in urma – un premiu original: cartile cu cele mai ciudate titluri. Clienti sunt destui, pentru ca din uriasa oferta editoriala, din ce in ce mai bogata de la an la an, tot se pot alege pe spranceana cateva carti cu titluri trasnite. si nu e vorba intotdeauna de un carlig de autopromovare, cel mai adesea e vorba de pura expresivitate involuntara. Sunt premiate si titlul cotat ca fiind cel mai bizar, dar si persoana care l-a "descoperit" (la edituri mici, obscure, de regula). Cititorii sunt cei care decid castigatorul, votandu-si favoritul pe site-ul revistei.
Anul acesta, lista scurta a nominalizarilor cuprinde cinci titluri, unul si unul. Mentionez ca, oricat de straniu ar parea, aceste titluri chiar exista pe piata, le puteti achizitiona pe Amazon. Lista e urmatoarea: "Am fost torturat de regina pigmee a iubirii" (o poveste in genul celei cu Ulise si nimfa Circe), "Cum sa scrii o carte despre cum sa scrii o carte", "Sunt femeile fiinte umane? si alte dialoguri internationale", "Rezolvarea problemelor legate de branza", "Daca vrei sa-ti inchizi relatia, incepe cu picioarele" (un self-book pentru femei, evident), "Oamenii care au contat in Southened si in imprejurimi: de la Regele Cnut la Dr. Feelgood" (o simpla monografie locala).
Ne mai descretim si noi fruntile. Ar fi un excelent purgativ intelectual, numai bun pentru cei care clocesc nonstop mari idei. Mari Idei.

Florina Pirjol
Florina Pirjolhttp://florina-pirjol
Florina Pirjol - critic literar
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă