17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCel puţin 93 de morţi, după naufragiul unei nave cu imigranţi în...

Cel puţin 93 de morţi, după naufragiul unei nave cu imigranţi în largul insulei Lampedusa

UPDATE: Peste 130 de migranţi au murit şi alţi 200 sunt daţi dispăruţi în urma naufragiului unei ambarcaţiuni în apropiere de mica insulă siciliană, transmite Mediafax.

_ _ _ _ _

UPDATE: Un vapor plin cu aproximativ 500 imigranţi, veniţi din Cornul Africii, a naufragiat, joi, în apropiere de Lampedusa (Sicilia), în sudul Italiei, provocând moartea a cel puţin 93 de persoane, iar alte aproximativ 151 au fost salvate, a anunţat un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă, transmite Mediafax.

„Pentru moment, avem 92 de morţi şi 151 de persoane salvate”, declara un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă.

„Este o oroare, o oroare; aduc în continuu cadavre”, a declarat, în lacrimi, primarul insulei, Giusi Nicolini, pentru agenţia italiană Ansa, anunţând anterior 82 de cadavre găsite, între care femei şi copii, relatează AFP.

Vaporul transporta între 400 şi 500 de imigranţi. Cu puţin timp înainte de ora locală 11.30 (12.30, ora României), Paza de Coastă şi ambarcaţiunile de pescuit au adus la mal 151 de persoane salvate.

Numărul victimelor nu încetează să crească. Cadavrele care se află în prezent pe cheiul Favarolo din Lampedusa vor fi transferate în hangarul aeroportului.

„Operaţiunile de salvare sunt în curs”, nu departe de Insulele Pelagie, în apropiere de Lampedusa, a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul poliţiei vamale.

Potrivit anchetatorilor, pasagerii navei au dat foc la pături pentru a semnala prezenţa lor vaselor comerciale. Din cauza uleiului, vaporul a luat foc şi s-a scufundat.

Potrivit agenţiei Ansa, un tânăr tunisian a fost arestat de poliţie, după ce supravieţuitori l-ar fi recunoscut ca fiind unul dintre pasageri. Potrivit anchetatorilor, vasul ar fi plecat din Libia.

Majoritatea imigranţilor erau originari din Somalia, a anunţat Antonio Candela, însărcinat cu asistenţa sanitară la Lampedusa. Ei au fost salvaţi iniţial de ambarcaţiuni turistice „alertate de ţipetele” imigranţilor.

_ _ _ _ _

Un vapor plin cu imigranţi a naufragiat, joi, în apropiere de Lampedusa (Sicilia), în sudul Italiei, agenţia Ansa anunţând că echipele de salvare au recuperat 50 de cadavre, transmite Mediafax.

Nava, care transporta aproximativ 500 de persoane, a luat foc în momentul în care pasagerii, în mare parte imigranţi somalezi, au aprins focul ca semnal de alarmă, după care s-a scufundat, a anunţat primarul insulei, Giusi Nicolini, pentru postul de ştiri Sky TG24.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă