13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCel mai mare jaf din istoria Marii Britanii

Cel mai mare jaf din istoria Marii Britanii

Cinci barbati asteptau ieri condamnarea pentru cel mai mare jaf din istoria Marii Britanii, 53 de milioane de lire sterline furate dintr-un depozit bancar.
O instanta a tribunalului Old Bailey din Londra i-a declarat pe Stuart Royle (49 de ani), Jetmir Bucpapa (26 de ani), Lea Rusha (35 de ani), Ermir Hysenaj (28 de ani) si Roger Coutts (30 de ani) vinovati de conspiratie in scopul rapirii, conspiratie in scop de jaf si conspiratie cu posesie de arme de foc.
In februarie 2006, cei cinci, ajutati de complici, au planuit jefuirea depozitului bancar Securitas Depot din Tonbridge, Kent (sudul Angliei). Deghizati cu nasuri si barbi false, purtand peruci, unii dintre ei imbracati in politisti, cei cinci i-au rapit pe directorul depozitului, sotia si fiul acestuia. Folosindu-se de ostatici, ei au trecut de paza si au intrat in depozit, de unde au furat 53 de milioane de lire sterline (aproximativ 70 de milioane de euro). Politia i-a arestat dupa cateva zile, recuperand si 21 de milioane de lire sterline.
Cea mai importanta marturie impotriva bandei a venit de la o coafeza si cosmeticiana care i-a ajutat sa se deghizeze, intr-o sedinta de machiaj care a durat 24 de ore. Acuzata initial de complicitate, ea a acceptat sa le dea informatii anchetatorilor, intrand in programul de protectie a martorilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă