Cel mai bătrân bărbat din lume își serbează sâmbătă ziua de naștere în Venezuela, ajungând la vârsta de 113 ani, după ce l-a depășit pe un spaniol decedat recent.
Venezueleanul Juan Vicente Perez Mora, declarat săptămâna trecută cea mai în vârstă persoană din lume de către Guinness World Records, și-a sărbătorit vineri (28 mai) 113 ani.
Prietenii și familia au participat la o liturghie de naștere celebrată pentru a comemora viața lui Perez Mora. După ce a stins lumânările, petrecerea a continuat în afara bisericii.
Cel mai bătrân bărbat din lume trăiește în Venezuela și a ajuns la vârsta de 113 ani având o sănătate foarte bună
Perez Mora, care se bucură de o sănătate bună, savurând o ceașcă de lichior puternic aguardiente în fiecare zi, are 41 de nepoți, 18 strănepoți și 12 stră-strănepoți, a spus Guinness într-un comunicat de presă, conform Reuters.
Perez Mora a devenit cea mai în vârstă persoană din lume după ce Saturnino de la Fuente Garcia, care s-a născut pe 11 februarie 1909 în Spania, a murit în ianuarie, la vârsta de 112 ani și 341 de zile.
În 2018, cel mai bătrân bărbat din lume era un japonez ajuns tot la 113 ani
Născut pe 25 iulie 1905, bărbatul a primit certificatul din partea Guinness în locuinţa sa din Hokkaido -insula din nordul Japoniei.
Anterior, titlul a fost deţinut de un spaniol, Francisco Nunez Olivera, decedat în februarie, la vârsta de 113 ani.
Centenarul japonez, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, dar se simte bine, trăieşte împreună cu familia sa, ce administrează un han, ai cărui oaspeţi se pot relaxa în „onsen” (sursă de apă termală, de origine vulcanică).
Potrivit familiei, Nonaka adoră să mănânce bomboane, japoneze şi occidentale, citeşte zilnic ziare şi se relaxează în „onsen”.
Reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness caută în prezent să identifice cea mai în vârstă femeie din lume, după decesul jamaicanei Violet Brown, la vârsta de 117 ani, în iulie 2017.
Japonia, celebră pentru speranţa de viaţă ridicată, a înregistrat mai multe recorduri de longevitate, printre altele, prin Jiroemon Kimura, decedat în iunie 2013, la vârsta de 116 ani, şi Sakari Momoi, mort în iulie 2015, la 112 ani.
Anul trecut, aproximativ 68.000 de centenari trăiau în Japonia, potrivit statisticilor oficiale.
Recordul de longevitate la nivel general a fost stabilit de franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile, potrivit Guinness.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!