17.7 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialCEDO a respins plângerea fostului judecător Florin Costiniu, condamnat în dosarul Voicu

CEDO a respins plângerea fostului judecător Florin Costiniu, condamnat în dosarul Voicu

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins plângerea fostului judecător Florin Costiniu, condamnat în dosarul de corupţie al senatorului Voicu, care a reclamat că i s-a încălcat dreptul la imagine deoarece a fost filmat în momentul în care era arestat, potrivit b1.ro.

Costiniu a fost condamnat în 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă în dosarul fostului senator Cătălin Voicu. Pe 19 februarie, CEDO a decis că plângerea formulată de Florin Costiniu, fost judecător la Curtea Supremă, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă este inadmisibilă. Potrivit portaluilui hotararicedo.ro, curtea a constatat că reclamantul nu a epuizat căile interne de atac prin utilizarea cărora ar fi putut obţine redresarea încălcării pretinse a drepturilor protejate de articolele 3 şi 8 din Convenţie şi care ar fi fost nesocotite cu ocazia arestării şi încătuşării sale şi expunerea sa ulterioară în public, arată Gândul.

Florin Costiniu a depus o plângere la CEDO în care a invocat încălcarea dreptului la respectarea vieţii sale private prin faptul că ar fi fost expus publicului spre a fi fotografiat şi filmat de jurnalişti la momentul arestării şi încătuşării sale. Costiniu a mai reclamat şi faptul că ”măsura încătuşării sale nu era justificată faţă de statutul său social, vârstă, natura acuzaţiei şi cooperarea sa cu organele judiciare”.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă