15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialCea mai mare tranzactie imobiliara bucuresteana

Cea mai mare tranzactie imobiliara bucuresteana

CEFIN Real Estate Romania, in calitate de vanzator, si fondul de investitii european Teesland iOG, in calitate de cumparator, au semnat un acord de vanzare-cumparare si dezvoltare comuna a Parcului industrial A1. Valoarea contractului, care depaseste 70 milioane de euro, reprezinta la ora actuala cea mai mare tranzactie imobiliara de pe piata bucuresteana si, in acelasi timp, este prima pe care fondul de investitii Teesland iOG o face in Romania. Cumparatorul, Fondul de investitii Teesland iOG, a actionat in numele Fondului Industrial Central European (CEIF).
Demararea tratativelor care au condus la incheierea contractului a inceput la sfarsitul anului trecut, agentul exclusiv de intermediere a tranzactiei fiind Colliers International. Pentru inchirierea spatiilor construite, compania Eurisko este agent imobiliar exclusiv.
Parcul industrial A1 este prima oferta de pe piata spatiilor industriale care se adreseaza intreprinzatorilor mici si mijlocii cu spatii de inchiriat/de cumparat cu suprafete de sub 500 metri patrati. Situat la circa 1 km de drumul de centura al Capitalei, Parcul A1 este amplasat intr-o zona cu o infrastructura deosebita, unde afaceristii au la indemana spatii de depozitare de calitate, gata construite, in componenta carora se afla spatii de birouri adecvate, utilitati, spatii de descarcare si parcare. De asemenea, A1 are acces direct la autostrada Bucuresti-Pitesti.
Proiectul A1 Industrial Park a fost dezvoltat in urma studiilor de piata care plasau zona de vest a Capitalei in fruntea preferintelor companiilor care actioneaza in cadrul parcurilor logistice si industriale. Pana in prezent, in aceasta zona au fost atrase toate marile dezvoltari din domeniul industrial. Inconvenientul era ca se dispunea doar de spatii de depozitare foarte mari, care nu puteau fi fractionate, media lor fiind in jurul a 5 mii de metri patrati, destinate in principal doar intreprinzatorilor foarte puternici, care isi permiteau sa inchirieze asemenea spatii.
Intr-o prima faza, Parcul industrial A1 va beneficia de o suprafata de 80 de mii de metri patrati, din care 54 de mii de metri patrati vor consta in spatii de depozitare. Circa 17 mii de metri patrati vor fi destinati zonei spatiilor de birouri, alti 9 mii de metri patrati fiind alocati spatiilor comerciale, la care se mai adauga si platformele de parcare.

Cele mai citite

Motociclist în vârstă de 18 ani, mort în urma unui accident rutier

Un tânăr motociclist în vârstă de doar 18 ani a murit, noaptea trecută, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...

Armata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută luptători de comando cu o condiție fizică impecabilă, care să mânuiască arme și să fie pregătiți pentru orice confruntare. Candidații sunt triați...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă