Compania olandeză a finalizat procesul de centralizare a producției de brânză în fabrica din județul Cluj.
Concernul olandez FrieslandCampina va păstra în funcțiune fabrica de procesare a laptelui din Baciu. Aici va fi concentrată întreaga producție de brânzeturi. De asemenea, oficialii companiei au negat zvonurile legate de închiderea fabricii din Târgu-Mureș, acolo unde va fi concentrată producția de iaurturi. Mai mult, ei vorbesc de o consolidare a celor două fabrici, în contextul în care la Cluj au lansat ieri și noua gamă de iaurturi Cedra cu fructe.
Brânza de Baciu
”Începând cu luna aprilie 2015, fabrica din Baciu devine principalul centru de producție a brânzeturilor al FrieslandCampina în România. Brânzeturile sunt o categorie pe care FrieslandCampina își bazează creșterea, iar în acest scop, capacitatea de producție a fost crescută semnificativ. De asemenea, operațiunile de ambalare a bânzeturilor din Târgu Mureș vor fi transferate la fabrica din Baciu. Fabrica de la Târgu Mureș va produce în continuare iaurturi și lapte”, spun oficialii companiei cu capital olandez.
Ca parte a procesului de centralizare a producției de brânză în fabrica de la Baciu, o serie de investiții au fost făcute pentru modernizarea tehnologică a liniilor de producție a brânzei, în scopul de a susține producția integrată. În același timp, fabrica a fost pregătită pentru a găzdui operațiunile de ambalare a brânzeturilor.
”Ne aflăm în etapa finală a unui proces amplu de optimizare a operațiunilor noastre la nivel național, menit să sporească productivitatea și competitivitatea FrieslandCampina România pe piața produselor lactate. Consolidarea producției de brânzeturi și operațiunile de optimizare a logisticii sunt o confirmare a angajamentului nostru față de județul Cluj și a prezenței noastre aici. Suntem foarte atașați de Cluj. Fabrica noastră de la Baciu este și va rămâne una dintre principalele noastre unități de producție din România”, a declarat Jan Willem Kivits, director general al FrieslandCampina România.
FrieslandCampina va păstra brandul Napolact
Reprezentanții companiei cu capital olandez spun că vor păstra brandul Napolact și că vor utiliza doar lapte din Transilvania pentru a fabrica produsele vândute sub acest brand. ”FrieslandCampina România a adoptat și a aplicat în ultimii doi ani o serie de măsuri menite să optimizeze operațiunile, în scopul de a-și adapta activitatea la condițiile actuale de piață și pentru a asigura prezența viabilă pe termen lung a companiei în România.
”Principalele obiective sunt adaptarea capacității de producție și creșterea eficienței, ceea ce va permite companiei FrieslandCampina să continue să inoveze, investind în noi tehnologii pentru fabricile sale și în brandul său principal, Napolact. Principalele obiective ale FrieslandCampina sunt de a inova, pentru a oferi consumatorilor săi produse relevante, adaptate stilului lor de viață modern și de a-și menține, în același timp, angajamentul de a folosi exclusiv lapte din Ardeal pentru brandul său principal, Napolact. De asemenea, compania lansează produse inovatoare, cum ar fi gama Cedra, singurul iaurt care combină trei tipuri diferite de lapte sau Pur și Simplu, gama care presupune un angajament către simplitate și autenticitate”, mai afirmă reprezentanții companiei cu capital olandez.
Cât lapte mai cumpără Napolact de la fermierii români
Directorul de vânzări al FrieslandCampina, Cornel Cărămizaru, a declarat că, în ciuda eliminării cotelor de lapte și a îngrijorărilor exprimate de fermierii clujeni, compania va cumpăra în continuare lapte produs în Transilvania.
”Anul trecut, noi am cumpărat o cantitate de lapte cu 30 la sută mai mare decât în 2013, iar vânzările noastre au crescut cu 10 la sută. Anul acesta, vom cumpăra laptele de care am nevoie în funcție de evoluția vânzărilor”, a spus Cornel Cărămizaru, care a adăugat că este nesemnificativă cantitatea de lapte importat. ”Nu nu ne interesează prea mult să importăm lapte. Prețul mediu al litrului de lapte pe piețele externe este de 30 de eurocenți. Noi plătim în medie 30 – 32 de eurocenți fermierilor din Transilvania, deci nu putem spune că prețul laptelui de import este foarte atractiv pentru noi”, a spus Cornel Cărămizaru.