Sfecla roșie este recunoscută pentru beneficiile sale asupra organismului și asupra stării de sănătate, atât fizică, cât și psihică. Consumată în cantităţi moderate şi preparată conform indicațiilor date de către specialiști, sfecla roșie este cu adevărat un aliment minune.
Revista Canadian Living ne sugerează ca în sezonul rece să preparăm un borş de sfeclă extrem de gustos.
Timp de pregătire a ingredientelor: 35 minute
Timp total de gătit: o oră şi 15 minute
Număr de porţii: 10-12
Ingrediente: 30 ml ulei vegetal; o ceapă; trei căței de usturoi; 1-2 linguriţă de chimen; 680 gr sfeclă, curăţată şi tăiată cubuleţe; varză verde; doi cartofi albi; ţelină; un morcov; două frunze de dafin; sare; piper; o cană de paste de tomate; o lingură de zahăr brun; 10 cani de apă; 3 linguri oţet.
Mod de preparare:
Se pune uleiul la încins, împreună cu ceapa, usturoiul şi chimenul şi se mestecă, în jur de patru minute, până în momentul în care ceapa devine aurie. După se adaugă sfecla, varza, cartofii, ţelina, morcovul, frunzele de dafin, sarea şi piperul. Se fierb ingredientele la foc mediu, aproximativ 10 minute, până când sfecla se înmoaie. Se adaugă pasta de tomate şi zahărul brun. În tot acest timp, continuaţi să amestecaţi. Adăugaţi apoi apa, reduceţi focul şi lăsaţi să fierbă timp de 40 minute. La final, când sfecla devine fragedă, adăugaţi oţetul şi scoateţi foile de dafin.