În perioada rece, nutriționiștii recomandă să consumăm napi, critrice și varză de Bruxelles, care ne ajută la detoxifiere. Publicaţia Huffington Post propune cinci legume şi fructe ce ar trebui să fie consumate în acest sezon.
Napi
Napii fac parte din familia cruciferelor şi sunt cunoscuţi pentru concentrațiile ridicate de vitamine, minerale și carotenoide. Aceste legume sunt, de asemenea, surse importante de fibre, acid foli și vitamine C, E și K.
Feniculul
De cele mai multe ori, avem tendinţa de a evita această legumă atunci când facem cumpărăturile. Feniculul este o combinaţie între ceapa albă şi ţelină. El este o sursa bună de vitamina C, potasiu, fibre şi acid folic.
Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles reprezintă o sursă sigură o sursă de vitamina C, fibre şi antioxidanţi, cunoscute pentru beneficiile aduse.
Citricile
Portocale, mandarinele și grapefruitul sunt cele mai căutate fructe pe timp de iarnă. Acestea sunt bogate în vitamina C, vitamina A şi fibre.
Rodia
Acest fruct este o mare sursă de antioxidanți și fitonutrienţi, cum ar fi betacarotenul, potasiul şi vitamina C.