18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCe facem în weekend: Vezi care sunt cele mai interesante evenimente

Ce facem în weekend: Vezi care sunt cele mai interesante evenimente

Gradele s-au mai domolit, dar asta nu înseamnă că numărul evenimentelor este mai mic, ba din contră am zice. În acest weekend avem festivaluri de artă şi muzică, teatru şi film, competiţii sau petreceri care marchează finalul verii.

Dacă vreţi să plecaţi din Bucureşti, începând de vineri avem concerte de jazz la Bran. Într-un decor istoric şi cultural-artistic de poveste, melomanii sunt invitaţi la trei zile de jazz european, de muzică contemporană şi barocă.

La Alba Iulia avem weekend cultural, pentru că se dă startul la Festivalul Dilema Veche. Spectacole, literatură, dezbateri, concerte, filme, fotografie, meşteşuguri: dilemele vor cuceri Cetatea Alba Carolina timp de trei zile, ca’n poveşti.

În Piatra Neamţ suntem aşteptaţi la Filmul de Piatră 3.5. Vineri şi sâmbătă, pe 30 şi 31 august, în curtea Casei Memoriale Calistrat Hogaş sunt expoziţii de pictură şi fotografie, accesorii handmade, prăjituri, limonadă şi alte bunătăţi pregătite de cei mai simpatici voluntari.

Divan Film Festival continuă pe malul Dunării până duminică. Sunt filme din şi despre Balcani, în prezenţa a peste 100 de invitaţi din 11 ţări: Slovenia, Croaţia, Kosovo, Serbia, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Slovacia, Italia, Marea Britanie şi România.

Dacă rămâneţi în Bucureşti nu aveţi de ce să vă pară rău, pentru că oraşul “se îmbracă” în evenimente faine.

Parcul Crângaşi devine cinema în aer liber. Începând cu 30 august aici vor rula filme precum “Despre oameni şi melci”, “Viaţa lui Pi”, “Şi caii sunt verzi pe pereţi” sau “Condamnat la viaţă”.

Pentru că vorbim despre filme, cei care nu au fost la Anonimul pot urmări câteva dintre filmele din selecţia festivalului la Cinema Studio şi Elvira Popescu, între 30 august şi 1 septembrie, când are loc Restrospectiva Festivalului Anonimul.

Fresh makers, hipsters, swaggers, writers, DJs, MCs, boys, skaters, bikers, rollers, high heads, lazy bones, madams and monsieurs. Adică Street Heros Lucky 13. Are loc la Arenele Romane pe 30 august.

“Summer’s End” Expo & Sale înseamnă desene, ilustraţii, bijuterii şi biciclete personalizate. Nu rataţi evenimentul din ultima zi a lunii.

Şi tot prima zi din septembrie e începutul pentru a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu care include peste 150 de evenimente programate în perioada 1–28 septembrie 2013, la Bucureşti şi alte oraşe istorice care au legatură cu viaţa compozitorului.

Cele mai citite

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Armata israeliană a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut

Armata israeliană a anunţat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă