22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCe avocat cunoscut îl va apăra pe Sorin Oprescu

Ce avocat cunoscut îl va apăra pe Sorin Oprescu

Avocatul angajat de Sorin Oprescu să îl apere este cel care a reprezentat-o, în fața judecătorilor, și pe Elena Udrea, în dosarul Gala Bute. Alexandru Chiciu este fostul director al secţiei II de la Parchetul Naţional Anticorupţie care şi-a schimbat numele în DNA.

El a devenit cunoscut în perioada cât a fost procuror la PNA, la secţia unde este achetată acum Udrea. 

Chiciu este cunoscut pentru victoria obţinută în cazul unui judecător CSM, dosar instrumentat de DNA. Avocatul l-a reprezentat pe fostul judecător CSM, Toni Neacșu şi a demonstrat că faptele de care era acuzat magistratul nu erau prevăzute explicit în legea penală și, totodată, faptele nu erau comise de inculpat. Drept urmare, Neacșu a fost achitat.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reținut, sâmbătă noaptea, de procurorii anticorupție, pentru luare de mită. El a fost prins în flagrant cu mită de 25.000 de euro. 

Duminică noaptea, magistrații Tribunalului București au decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile a edilului Capitalei.

Cele mai citite

Guvernul dă undă verde noilor reglementări pentru emitenții de instrumente financiare

Noul cadru legislativ oferă protecție și încredere investitorilor și facilitează accesul la capital pentru companii Proiectul a fost elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și...

Dialog satiric, partidul Piraților – Academia Catavencu

– Frumos te-ai mai potcovit, prietene! Cum ai făcut rost de piciorul de lemn? – Într-o luptă cu olandezii care nu voiau să mă...
Ultima oră
Pe aceeași temă