1.8 C
București
miercuri, 27 noiembrie 2024
AcasăSpecialCe au SUA şi Burundi în comun? Sunt în top 10 cele...

Ce au SUA şi Burundi în comun? Sunt în top 10 cele mai periculoase ţări din lume

Există câteva state în lume unde nesiguranţa este la ea acasă. Însă pericolele nu sunt toate la fel! Se pare că există anumite tendinţe care sunt urmate cu precădere de către infractori. Businessinsider.com a întocmit o listă cu cele mai periculoase naţiuni din lume şi cauzele care stau la baza pericolelor.

10. SUA: crima

Dintre ţările vestice, SUA are cea mai mare rată de crime anuale comise cu ajutorul armelor de foc: 8719. Pe locul 2 la acest capitol se află Germania, cu 381 de crime prin împuşcare.

În SUA există mai mult de 200 de milioane de arme de foc şi peste 2 milioane de oameni sunt la închisoare. În SUA se petrec 50 de crime în fiecare zi, iar 31000 de oameni se sinucid în fiecare an.

9. Brazilia: violenţa bandelor de criminali

În ciuda creşterii economice, majoritatea brazilienilor trăieşte încă în sărăcie. Acest fapt duce la una dintre cele mai ridicate rate a criminalităţii din lume, cu 32,5 crime la suta de mii de locuitori. 88% dintre crime sunt comise cu arme de foc. Jafurile, răpirile şi violenţa bandelor au devenit o obişnuinţă în Rio de Janeiro sau Sao Paolo.

8. Africa de Sud: atacuri sexuale

Africa de Sud se află pe locul 2 în lume privind rata criminalităţii, 51 la suta de mii de locuitori, şi pe locul 3 privind rata mortalităţii.

Africa de Sud a fost numită „capitala mondială a violurilor”, iar acest lucru devine o mare problemă în momentul în care se presupune că aproape 10 milioane de persoane sunt infectate cu HIV (locul 1 în lume). Cea mai periculoasă ocupaţie este agricultura: crimele în rândul celor care se ocupă de cultivarea pământului sunt de 8 ori mai numeroase decât media naţională.

7. Burundi: copiii soldaţi

Burundi este o ţară periculoasă din multe puncte de vedere. Cea mai mare problemă vine din partea violenţei pre-electorale cauzată de rivalităţile politice, precum şi din partea tinerilor înarmaţi.

15000 de oameni mor anual din cauza virusului HIV. Rata mortalităţii este de 10 la mia de locuitori.

6. Antarctica: natura

Crimele şi războiul nu sunt principala problemă în Antarctica. Pericolul este 100% natural. Hazardele naturale din Antarctica includ vânturi foarte puternice de-a lungul coastelor. De asemenea, temperatura scade deseori sub 40 de grade Celsius. Dacă te rătăceşti în Antarctica, şansele de a găsi o cale de întoarcere sunt aproape nule.

5. Afganistan: minele anti-personale

Pericolele din Afganistan pre-datează războiului american. Cele 12 milioane de mine sovietice îngropate în anii ’80 mutilează 100 de oameni în fiecare an. Afganistanul este pe locul 2 în lume privind rata mortalităţii, în general, şi rata mortalităţii infantile, în particular. Media de viaţă este de 45 de ani.

4. Somalia: foametea

Deşi este cunoscută mai mult pentru piraterie, Somalia este la fel de periculoasă şi pe uscat. Călătorii sunt avertizaţi în momentul în care vor să viziteze Somalia, iar motivele nu sunt puţine: anarhia crescândă, corupţia, lipsa controlului guvernamental şi foametea se numără printre ele. Sudul Somaliei a fost invadat recent de către Etiopia, separatiştii continuă să acţioneze în vederea ruperii ţării, iar armata recrutează foarte mulţi copii în fiecare an.

3. Sudan: război civil

Recenta împărţire a Sudanului în Sudan şi Sudanul de Sud nu a adus pacea în cele două ţări. Multe state occidentale şi-au avertizat cetăţenii în privinţa pericolelor din Sudanul de Sud, unde lipsa securităţii poate facilita izbucnirea unor mişcări foarte violente. De asemenea, conflictele de la graniţa celor două ţări sau de la graniţele cu celelalte state au devenit o obişnuinţă.

În deşerturile Sudanului au fost ucişi peste 2 milioane de oameni în două războaie civile în ultimii 50 de ani.

2. Columbia: răpirile

Cele două mari provocări la adresa securităţii columbiene sunt răpirile şi traficul de droguri. În prezent, Columbia produce 75% din totalul cantităţii de cocaină la nivel mondial, iar Guvernul s-a luptat cu grupările paramilitare din ţară timp de mulţi ani, rezultatele fiin sângeroase.

Columbia se află pe locul 4 în lume privind numărul crimelor, iar armele de foc sunt foarte răspândite şi uşor de achiziţionat.

1. Irak: conflictul etnic

Armatele străine, companiile private de securitate, insurgenţii şi criminalii obişnuiţi sunt doar unele dintre pericolele din Irak. Cetăţenii trebuie să se ferească de dispozitivele explozibile imptrovizate, de proiectile, mine, atentatori sinucigaşi, maşini capcană şi oameni înarmaţi. Se presupune că părăsirea Irakului de către trupele coaliţiei nu va rezolva problema crimelor.

Cele mai citite

Paris FC intră într-o nouă eră: Antoine Arnault și Red Bull pregătesc un proiect ambițios

Paris FC, a doua echipă din capitala Franței, începe un amplu proces de reconstrucție sub conducerea lui Antoine Arnault și cu sprijinul Red Bull,...

Horoscop 27 noiembrie 2024. O zi bună pentru comunicare și idei noi pentru gemeni

Horoscp 27 noiembrie 2024. Horoscopul zilei vine cu vibrații puternice și oportunități de transformare. Energia cosmică favorizează introspecția și planurile pe termen lung, în...

Focar de pestă a rumegătoarelor mici, confirmat în Bulgaria. Proprietarii au ascuns boala

Agenția Bulgară pentru Siguranța Alimentelor (BABH) a anunțat confirmarea unui focar de pestă a rumegătoarelor mici în orașul Velingrad, regiunea Pazardjik. Este primul caz...
Ultima oră
Pe aceeași temă