21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCe au reclamat turiştii cazaţi pe litoral

Ce au reclamat turiştii cazaţi pe litoral

Preparate din carne expirate, umbrele pe terasă cu elemente metalice ruginite, alge pe plajă, miros de mucegai în şifonier şi în perne, cearceafuri pătate, ochelari de soare cu defecte, percepere taxă piscină şi pentru turiştii cazaţi în hotel, comportament necorespunzător al angajaţilor.

Acestea au fost principalele nemulţumiri ale turiştilor, reclamate la Comisariatul Jude­ţean pentru Protecţia Consumatorilor. Constantin Cerbulescu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a declarat ieri, în Mamaia, că vara aceasta în cadrul Comandamentului Litoral s-au efectuat 570 de controale, în urma cărora s-au aplicat 542 de amenzi în valoare de aproape 700.000 de lei. De asemenea, au fost date 47 de avertismente şi au fost făcute 214 reclamaţii. Turiştii au fost nemulţumiţi şi de lipsa apei calde într-un camping din Mamaia Sat, de rezervările făcute pe un site ­care s-a închis fără ca hotelul să-i fi confirmat rezervarea. ­Alţii, în schimb, au reclamat condiţiile de cazare necorespunzătoare: pardoseală nefinisată, lipsă capac, sifon pardoseală, practicarea de tarife necorelate cu ofertele. Turiştii au fost cazaţi şi în hoteluri cu igrasie şi gândaci, au avut lipsă semnal la cablu şi internet, au fost taxaţi în parcarea hotelului.

Pâinea va avea 300 de grame

Cerbulescu a mai declarat, în conferinţa de presă, că a ­transmis două ordine la Monitorul Oficial, care vizează noi reguli ce vor trebui respectate de producătorii care comercializează pâine, precum şi de instituţiile bancare.

„Unul dintre ele este acel ­ordin legat de producătorii care comercializează pâine şi aici am stabilit anumite reguli pe care, începând cu data de 15 septembrie, toţi vor fi obligaţi să le ­respecte. De acum înainte, pâinea care se va produce şi ­comercializa de la 15 septembrie nu va putea să aibă sub 300 de grame. (…) Orice majorare a acestei cantităţi se va putea face ­numai din sută în sută de ­grame”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, reprezentantul ANPC.

Potrivit acestuia, ordinul a fost elaborat în urma colaborării cu patronatul din panificaţie, stabilindu-se că noile măsuri „vor aduce mult mai multă clarificare din punct de vedere al legislaţiei şi implicare” din partea celor care produc şi comercia­lizează pâine.

„Am constatat diferenţe foarte mari între ceea ce era prezentat drept cantitate netă pe etichetă şi ceea ce era de fapt comercializat, diferenţe care ajungeau la 70-80 de grame între cantitatea declarată şi cantitatea reală a pâinii respective”, a menţionat Cerbulescu.

Informaţii suplimentare în bănci

Cel de-al doilea ordin al preşedintelui ANPC care va apărea în Monitorul Oficial se referă la informarea consumatorului de servicii financiar-bancare şi la obligaţia instituţiilor bancare de a afişa pe un ecran TV sau LCD, în incinta fiecărei sucursale sau agenţii, informaţii cu privire la serviciile pe care le oferă. „Aici mă refer la dobânda anuală efectivă, toate comisioanele, toate costurile, anumite informaţii strict legate de acest domeniu”, a spus Cerbulescu. Conform reprezentantului ANPC, acest ordin are ca termen limită de aplicare data de 1 ianuarie 2012.

Cele mai citite

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...
Ultima oră
Pe aceeași temă